zaterdag 20 februari 2016

Trojaanse Held Velt Zichzelf.....Duzz!Simpele overwinning Mariënberg op Achilles!
(Roodzwart velt Trojaanse Held met 4-1)

Zijn eigen ploeg logenstrafte compleet de wijze woorden van trainer Mark de Jong.
Hij sprak voorafgaande aan het duel Mariënberg – Achilles Enschede ferme taal maar werd in de steek gelaten door 11 tandenloze krijgers die in 2 x 45 minuten geen vuist wisten te maken tegen
een goed en compact spelend Mariënberg.
In de eerste helft kreeg Jelle Brinks geen enkele bal te verwerken die angst inboezemde.
Het tweede bedrijf veel van hetzelfde laken een pak, pas in de slotfase moest onze Stenendijker, nog wel – hij wordt een echt Mainbarger hoorde ik, maar dat terzijde-  enkele keren aan de bak.
De mooiste goal van deze middag was van Enschedese makelij maar verder dan één doelpunt kwam Achilles niet. Mariënberg velde de voormalige Trojaanse held niet eigenhandig, neuh….De tegenstand was daarvoor gewoonweg te zwak en de Westerparkbewoners waren met
4 goals nog mild voor de wezenloze gasten.
Een onverwachte simpele middag voor het elftal van trainer Hans Pullen die voor de 13e(!) achtereenvolgende keer ongeslagen bleef.
Het levert Mariënberg een riante uitgangspositie op, volgende week op bezoek bij onze vrienden van DES Nijverdal kan de tweede periodetitel opgehaald worden.
Voorwaarde is wel dat wij winnen van de ploeg van trainer Harry Warmelink. Dat zal geen sinecure worden en zeker geen makkie…..Maar het maakt het duel bij voorbaat wel lekker pikant en flink gezouten.
Terug naar afgelopen zaterdag. Mariënberg trok meteen fel van leer.
Rolf Hofsink, André Plaggenmarsch en Arjan Breukelman hadden de roodzwarten binnen het half uur al op een riante voorsprong kunnen zetten van 3-0.
Het beetje geluk ontbrak, want elke doelpoging had het in zich om tot een doelpunt te worden gepromoveerd.
Maar Rolf Hofsink brak na een dik half uur toch de ban. Zijn droge schuiver op het natte gras betekende de 1-0. Niet veel later verdubbelde zijn maatje in de spits, André Plaggenmarsch, de score. Hij schoot de 2-0 binnen op aangeven van Hofsink.
Na rust was het snel gedaan. Rolf Hofsink schoot via een verdediger van Achilles de 3-0 binnen.
Hofsink was op dreef want in de 56e minuut was hij ook verantwoordelijk voor de 4-0.
De voet ging bij Mariënberg van het gaspedaal, misschien logisch want Achilles bood wel heel weinig tegenstand….maar hierdoor kreeg Achilles wel een beetje de geest. Geheel uit het niets schoot iemand van Achilles de eretreffer tegen de touwen.
Vanaf 30 meter knalde men de 4-1 tegen de touwen.
Mooi, zo’n goal….De camera snorde niet maar toch….Mooi, zo’n goal.
Plichtmatig voetbalde Mariënberg de tijd uit. Scheidsrechter Weuring floot af na 90 minuten éénzijdig voetbal. Spierballentaal vooraf maar achteraf was het weinig waard.
Toch hoop ik voor de sympathieke trainer en dito club dat ze gauw wat punten gaan sprokkelen….
Een gevallen held moet one fine day eens opstaan.
Gezien het feit dat koploper DZSV won van Quick’20 staan wij op Pole Position wat betreft de 2e periodetitel. Winst komende week in Nijverdal betekent een mooi (te) vroeg feestje….
Maar de beer is nog niet geschoten, de jonge oefenmeester, in de boei van zijn leven, de weledele heer Harry Warmelink, zal er alles aan doen om Mariënberg een halt toe te roepen……
Ik gok nu al op een 1-3 overwinning. Waarvan Akte.
(AD)
Opstelling: Jelle Brinks, Patrick Drenthen (83. Stefan Lok), Ruud Buitenhuis, Michael Zweers, Ruud Woelderink, Niek Noeverman, Arjan Breukelman, Roy Lotterman (85. Jarnick Lotterman), Roy Doek, Rolf Hofsink (74. Daan Brinks), André Plaggenmarsch.
Man van de Wedstrijd : Rolf Hofsink met zijn hattrick…..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten