zondag 15 oktober 2017

Het Kalf, De Put & Anne!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'Anne, de wereld is niet mooi. Maar jij kan haar een beetje mooier kleuren.
Anne, je hebt nog heel wat voor de boeg. Maak je geen zorgen, daarvoor is het nog te vroeg, veel te vroeg. 

De wijzers van de klok gaan snel. Dat merk je later wel, Anne. 
Van de pot naar de w.c. gaat een, twee, huppekee, Anne. 
Je hebt net je bromtol uitgepakt of je bent alweer een jaar ouder.
Voor ik goeiemorgen zeg, ben jij op je brommer weg, Anne.'

Uut 'Anne' van Herman van Veen

Snappen jullie het...?
Of ben jij ook, net als ik, één van die bijna 17 miljoen Nederlanders die er werkelijk niks van snapt, zelfs geen sikkepit....?!?!?!
Dit gaat alle gezond verstand te boven. Hoe mag zo'n man in godsnaam vrij rondlopen...? 
Deze verschrikking, dit verschrikkelijke beest had nog gewoon ergens 25 hoog in een vochtige cel moeten zitten op lauw water en oud brood. Zich overdag stierlijk moeten vervelen met het maken van houten wasknijpers of weet ik veel. 
Als je iemand vermoord, bruut verkracht, mishandeld of als je je handen niet af kunt houden van kleine kinderen.... Als je iets doet wat een normaal mens gewoon niet zou doen verlies je als individu alle recht op een bijzonder leven aangezien je dat van iemand anders reeds volledig hebt afgepakt!
Maar hier in Nederland willen wij blijkbaar altijd roomser zijn dan die paus ooit zal zijn! 
Ik snap het niet! Michael P. verkrachtte in 2010 twee minderjarige meisjes, toonde geen enkel berouw. Was er zelf trots op en vertelde de rechter dat voor hem een droom was uitgekomen. Een droom? een ware nachtmerrie zou je bedoelen. Ach, ik vertel u niks nieuws. De laatste week stak de ene gruweldaad na de andere op. Net alsof deze Michael zelf nooit baby of kind is geweest. Dat hij meteen werd geboren als vies en waanzinning beest....Hoe je het wendt of ook honderd keer keert hij werd gewoon beloond voor het feit dat hij niet wilde meewerken aan een psychiatrisch onderzoek. Dan kom je zo goed als zeker niet in aanmerking voor TBS. De rechter veroordeelde hem eerst voor zestien jaar. Dit beest moest voor hele lang tijd achter de tralies. Niet ff participeren in onze samenleving. Maar nog geen jaar later werd zijn straf verlaagd van 16 naar 11 jaar. Ach, ik vertel u nog steeds geen nieuws, helaas niet!
Waar ging het mis bij die mensen van het Openbaar Ministerie en zo'n rechter? Ik hoop niet dat er meerdere rechters aan te pas zijn gekomen. Eentje op zo'n gek en vreemd dwaalspoor is al erg genoeg. In hoger beroep om voor zo'n lul te pleiten. Hoe kom je 's avonds thuis bij vrouw en kids. Schat, hoe was het op je werk. Ach, ging wel...even ervoor gezorgd dat een straf flink werd ingekort, heb de rechter flink te kakken gezet. Wat zeg je lieverd, ja doe nog maar een schepje jus op de nieuwe aardappels.....??? 
Je verzint het niet! Zo'n Lul de Behanger mag nooit meer vrij komen. Nederland in optima forma, Nederland op zijn smalst. Laat ik dan maar een domme boer uit het Oosten zijn, maar ik met mijn boerenverstand dacht: Zijn jullie nou zo slim of ik zo dom? 
Voor mensen als die PanHuis moet er toch een soort van Alcatrez zijn? Een van de wereld afgesloten eiland in bijvoorbeeld de Biesbosch of voor mijn part heel ver weg op de Noordzee. Waar alleen Clint Eastwood mag ontsnappen.
Afgeschermd van deze lieve wereld. Muren twee keer zo dik als de klaagmuur. In het water levensgevaarlijke krokodillen en haaien zodat als ze willen vluchten hen een zeer pijnvolle dood wacht.
Dat ze 1x in de week een pakketje van de voedselbank ontvangen en dat ze verder aan zichzelf zijn overgeleverd. Al die moordenaars, verkrachters, pedofielen weet ik veel. Een enkeltje Hel op een eiland waar je zelfs je ergste vijand nog niet naar toe wil verbannen. 
Als je een ander iets verschrikkelijks aan doet verlies je meteen bij welke gratie ook alle recht op een mooi en onbekommerd leven. 
Het is toch niet te filmen. Hij mocht en deed alles wat God verboden had. Als je alle verhalen voor de helft mag geloven had hij nog 150% teveel vrijheid. 
Tuurlijk delft men straks in Den Haag genadeloos de bodemloze put. Gaat iedereen wijzen naar elkaar. 
Ons rechtsysteem moet op de kop. Je wordt harder bestraft als je ff wat te hard op de snelweg rijdt, maar mensen als die Michael P. behandelen wij met alle egards. Werkelijk niet te filmen. 
Je zou maar de Papa van Anne zijn. Stiekum bij haar geboorte het nummer van Van Veen hebben gedraaid. Dat jouw dochter de wereld een beetje mooier kleurde. Je zou maar de vriend zijn. Een verregende selfie als laatste tastbare bewijsheid van jullie mooie liefde. Je zou maar de oom zijn. Je zou maar de buurvrouw zijn, of dat meisje van de Appie die haar altijd een onsje oude kaas afsneed. 
Nederland is weer een illusie armer. Met de neus op de feiten gedrukt! Zo gaat dat hier....
Snappen jullie het. Ik ook niet! Dingen als deze zullen we nooit, maar dan ook nooit gaan snappen.
Rust zacht Anne, alles wat recht zou moeten zijn bleek weer eens gigantisch krom te zijn. 
Met jou, lieve Anne als grootste slachtoffer. 
Dikke kus van een vader die ooit hoopt dat zijn dochter gewoon 's middags op haar fiets kan stappen om bij Oma een kopje thee te drinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten