zondag 11 maart 2018

KaasMemory!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'Sometimes when this place gets kind of empty. Sound of their breath fades with the light. I think about the loveless fascination. Under the Milky Way tonight.Lower the curtain down on Memphis. Lower the curtain down all right. I got no time for private consultation. Under the Milky Way tonight.'
Uut 'Under the Milky Way Tonight' van The Church

Komt het door het tikken van de klok?  Het feit dat je elke nacht weer een dag ouder wordt! Of komt het simpelweg dat het lichaam steeds meer begint te haperen dat je je soms geheel vrijwillig terug laat werpen als iets van vroeger komt buurten in het tegenwoordige heden.....?
Zeg het maar, ik had het deze week enkele keren dat mijn gedachten teruggingen naar vroeger. Moos heeft het ook al over vroeger, toen hij twee of drie jaar was, maar die herinneringen van mij gaan wel iets verder!
Had het bijvoorbeeld met bovenstaand nummer. Under the Milky Way, bracht mij terug naar de jaren tachtig. Naar Flash, naar Ommen. Naar de Herberg van Hans, naar mensen van eerder die je nu nog maar sporadisch ziet. Is het erg....? Neuh, soms mis ik wel dingen. Soms lees ik nog mensen van eerder. Bijvoorbeeld Lampie uut Ommen. Willem Lampe. Mooie kerel. Hij beschrijft het leven zoals maar weinige Ommenaren het willen zien. Lampie. Ooit was ik zijn lijdend onder- en voorwerp toen ik nog dacht dat ik de hemel kon bestormen, de vecht in tweeën kon splijten, in de jaren dat 16Down werd gedraaid in de kroegen en The Church voor mij de ideale verbinding leek. Mijn kerk was namelijk de kroeg. Hier belijdde ik mijn geloof. De hosti werd een tosti en de wijn een mooi getapt biertje en Henk Smit mien dominee. San had Arrow Classic Rock opgezet en ik werd er onbewust vrolijk van na wederom een heftige week die begon in Rotterdam. Ja, ik mag onder het mes. 12 juni gaan ze mijn rechteroog aan de binnenkant van het gezonde verstand bekijken. Hoera, als voorbereiding mag ik ruim zes weken aan de Prednison en de Steroïden. Kom maar door met die Plofkop....!Maar ja, wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Het is niet anders...Je probeert zoveel mogelijk het normale leven op te pakken. Maar mijn lichaam lijkt de laatste tijd overal de brui aan te geven, ik zie de donkere bui al hangen. Het is even niet leuk maar ja, je moet door....niet iedereen kan dat op waarde schatten.Van de week mocht ik even huizen bij d'Olde Stee in Lutten. Kreeg ik ook zo'n Flashback naar eerder. In kroegen als deze was ik vaak te vinden met leuke mensen zowel voor als achter het schap. Johan zette Skik op en ondanks ik de eigenaren niet kende bleken wij toch veel meer raakvlakken te hebben dan wij vooraf hadden kunnen bedenken. Mooie gesprekken over eerder, gezamenlijke kennissen....en meer van dat gedoe. Werd er vrolijk van, liep er zowaar recht van in plaats van dat kromme gedoe! Was het een interview, in ieder geval mooi een uurtje wat geouwehoerderij.
Geniet met volle teugen. Mouna die de makreel en kibbelingen van Theun de Jong afgelopen zaterdag naar binnen lepelde alsof het melk was. Moos die bij het Kaaskeldertje van Jan alle kaas aan het proeven is terwijl wij maar roepen dat het zo wel genoeg is geweest en Jan alleen maar kan lachen om die kaasboef. Van Jan kreeg Moos nu KaasMemory, hij kent ze bijna al allemaal uit zijn kleine hoofdje. Kleine bourgondiërs hebben wij samen op de wereld gezet. Levensgenieters pur sang! Gisteren zaten ze keurig aan tafel en aten wij van het mooie plankje was San ons voorschotelde....Fijn stukkie muziek op de radio.
Tja, je moet zelf de slingers ophangen zeggen ze wel eens. Normaal gesproken hadden wij gisteren in Amsterdam gestaan, kieken en vooral luisteren naar Blof. Maar ja, dat ruggie geeft nog steeds weinig sjoeggie en vier uur staan op steenworp afstand van de Johan Cruijff Arena leek ons geen goed idee! Neef Guus en zijn lieve Iris namen de honneurs waar. Was er toch nog een Dorgelo inpandig! Van maan- tot vrijdag kunnen wij niet uit onze neus vreten en moet er tevens gewerkt worden. Daarom gaat zo'n ontbijtje van de Koffiepot erin als koek. Wat een lieve mensen daar....en wat hebben wij lekker ontbeten met zijn vieren. Lekker omeletje en wentelteefje er bij. Zo kneuterig, maar zo waardevol. De krenten in de pap! Dat ik maar niet vergeet hoe het voelt! 
Zet The Church op en 16Down, Johan, Skik, Fatal Flowers, het oude Racoon, Shiver en ondertussen op Vechtdal Centraal wat schrijverij lezen van Lampie.....Under the Milky Way Tonight
Hij op de fiets en ik kuierend van en naar het station in Ommen. Het spoor ligt er nog steeds, dus de weg raken wij nooit kwiet misschien ooit wat anders maar daar komen wij ook wel uit....
Fijne zondag, Joah mag wel zo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten