zondag 13 augustus 2023

#Onder De MelkWeg!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'Sometimes when this place gets kind of empty.
Sound of their breath fades with the light.
I think about the loveless fascination.
Under the Milky Way tonight.
Lower the curtain down on Memphis, lower the curtain all right.
I got no time for private consultation under the Milky Way tonight,
And it's something quite peculiar, something shimmering and white.
Leads you here despite your destination under the Milky Way tonight.
Wish I knew what you were looking for.
Might have known what you would find.'
Uut 'Under The Milky Way' van The Church.

Moi, ben ik weer!
Word niet altijd (goed) begrepen!
Ligt vast aan mij hoor, maar sommige mensen lezen mijn stukkies net iets teveel tussen de regels door. 
Had het van de week weer eens. Werd aangesproken in de stad door iemand van vroeger!
Hoi, hoe is het met joe dan? Goed, jij ook goed te passe? Binnenkort weer tegen elkaar voetballen. 
Ja, mooi man. Leuke competitie. Zo voelt degraderen ook wel weer lekker, of nie dan...etc. etc.
'Maar ik las vorige week nog eens jouw stukkie over de blonde weldoenster, je had het echt over een blonde vrouw in plaats van over dat lekkere blonde bier (Maallust) uit Veenhuizen.....weet ik nu...' haha.
Hij: Waarom ik dat dacht? Nou, want jij hebt ooit gezegd: Once you go black, you never go back....Dus ik dacht, vertelde hij, dat gaat vast niet over een (blonde) vrouw maar over zijn mateloze liefde voor het gerstenat. Jij omschrijft bier wel eens vaker als een mooie vrouw. Had daar laatst nog een (gezonde) discussie over met mijn vrouw. Ik moest lachen, wordt wel vaak vaker verkeerd begrepen. Hij: maar ze had toch gelijk, baalde ik wel een beetje van, mien vrouw (weer) gelijk te moeten geven...haha
Het betrof een stukkie van eind mei, vorig jaar, 2022. Hoe ging die ook alweer...??
Hij: Jouw vrouw is toch getint....Ik: Ex-vrouw inmiddels, Hij: oh sorry...Ik: Maar klopt, die is wat donkerder dan de doorsnee Nederlandse vrouw...haha
Ik: maar dit ging volgens mij echt over een mooie lieve en blonde vrouw uit het land van Daniël langs de Hunebed Highway.
Hij: las het vorige week nog eens terug, verhaalde de oud-voetballer van weleer, soms moet je er gewoon lezen wat er staat maar jou kennende zit er altijd een dubbele bodem in. Ditmaal dus niet! Jemig...Mijn vrouw zei het al. Allemiemachies....
Moest lachen, deed niet eens een poging om het recht te lullen wat in zijn ogen behoorlijk krom was geschreven! Cruijff had vast gezegd: Als ik zou willen dat je het begreep, had ik het wel beter uitgelegd. Zo ben ik nie, ik vertelde hem dat het in eerste instantie ook ging over dat lekkere bier uit Veenhuizen, pas later kwam zij binnenwandelen in het verhaal net zoals ze enkele bloggies later hetzelfde verhaal weer uitwandelde...Doeg, steeds verder uit zicht, denk toch wel een kilometer of acht!
Bij Hunebed nummer 7 linksaf. 
Toeval bestaat niet! Denk dat er iets is. Maar wat? Dat is de grote vraag. Misschien ook wel voor jullie?
Vele denken dat er een Vader in de hemel is, die van mij sowieso, maar verder.....Zeg het maar!
Als wij de kerk maar in het midden laten. 
Die kwam deze week ook nog even langs. Op Radio 2. Staat nog steeds aan op het werk! 
Van Inkel draaide 'm, hij verving tussen twee en vier Gijs Staverman. Vast met vakantie, wat ik oe brom.
Jeroen is nog van de oude stempel. Zijn stem doet mij altijd denken aan het tijdperk Curry & van Inkel en later Stenders & van Inkel toen DJ's nog DJ's waren. Sinds Edwin Evers zijn pijp aan maarten heeft gegeven wordt het er niet beter op met de Vaderlandse DJ's. Het is een ambacht hè. Sommige lullen veel te veel, het gaat altijd nog om de plaatjes. Waarvan Akte!
Van Inkel draait ook altijd lekkere muziek op de zaterdagochtend tussen 8 en 10....en Emmely er achteraan met haar fijne stem, die hoor ik dan wel weer graag praten. Gek genoeg, maar getrouwd hè.
Vergeten pareltjes. Net als van de week. The Church met Under The Milky Way....Lekker man!
En néé, ik ben niet gelovig....Schitterend! Mien oudste breur wel, hemelpiloot zelfs.
Een gouden plaat uit de jaren tachtig, om precies te zijn: 1988. Goed bezig van Inkel. Zo draaide hij ook Japan en liet wat werk horen van de zangert van die band, David Sylvian. Wie kent 'm niet...?
Prachtige muziek heeft die man gemaakt. Brilliant Things zou ik zeggen....
Hoorde later dat het ging om de rubriek 'Vergeet-mij-nietje' die Staverman blijkbaar al jaren in zijn programma heeft. Ok.
Dat luisteraars een plaatje kunnen insturen die anders in de vergetelheid dreigt te geraken.
Zoals Del Amitri met Nothing ever Happens of No Myth van Michael Penn. Hij heeft het lijstje ook staan op Spotify. Tevens veel bagger maar ook van die 'Vergeet-mij-nietje' pareltjes..... 
What's in a name: Vergeet-mij-nietje. Het verhaal gaat dat Zeus en/of God bij de schepping, vlak voor de bouwvak, aan alle planten een naam gaf. Hij dacht klaar te zijn toen een klein blauw bloempje riep: "Oh Heer, vergeet mij niet!".  Zo zul je voortaan heten besloot God en/of Zeus (daar is Wikipedia nog steeds niet over uit). Ook in veel andere talen heeft dit bloempje deze naam gekregen.
In het Duits: Vergissmeinnicht, Engels: forget-me-not. Frans: ne m'oubliez pas en bijv. in het Italiaans: nontiscordardimé. Het is maar dat je het weet! 
Daar moest ik gisteravond aan denken toen ik naar boven stond te kijken. Keek of ik een MilkyWay (Melkweg) kon ontdekken boven Mokum. Moest denken aan de Oma van Robert, die gaf ons vaak een Milky Way, maar sprak het uit op z'n plat. Hebben jullie zin aan een Melkie Waai....Schitterend!
Mooie tijd. Ze woonden boven Videotheek Willem of er net naast, dat kan ook. Ik heb het wel eens vaker mis! Mooie mensen. Zoals Opa's en Oma's toen waren....Nog niet uit de tijd!
Kwamen we vaak toen wij huisden op de Mavo aan de Gramsbergerweg. Even naar de Opa en Oma van Robert. Gisteravond was ik ook weer in de buurt. Nog even naar Ewald en Lachdo, shoarmaatje scoren want ik had nog niet gegeten bij Café Mans. Ze waren al dicht, maar de achterdeur was wel open. Lachdo deed de pan nog even aan. Super man! Wel meenemen hè, Prima...was ik toch al van plan. Even rustig met Ewald praten....haha.
Tja, dacht de avond bij Café Mans te eindigen maar Fero appte, kom je nog....1 + 1 is dan 3 hè.
Met de Arriva scheurde ik via de rails van Mariënberg naar het Hardenbergse om mij inpandig te wanen bij de tent van André Eggengoor. Half Hardenberg was er, de andere helft vast met vakantie! Wat ik oe brom. 
Niet veel (vreemde) vakantiegangers derhalve. Nu het eindelijk droog was, geen stromende regen meer uit den hemel, bleven ze liever hangen in de buurt van hun sleurhutten. BBQ aan, vast en zeker, want het was gisteren druk bij slagerij Hoff, ze stonden rijendik te wachten. Mooi man, de vegatariërs zijn vast links van de Iessel op urlaub. Denk ik, ik kan het natuurlijk mis hebben, dat heb ik vaker hè.
Maar ga van de hak op de tak. Sorry, Henk zal weer denken, kan er weer geen touw aan vastknopen...
Het moest wel een gezellig stukkie worden, niet zo down verhaal. Doe mij best, Henk!
Maar ik vond het stukkie van vorige week best wel positief. Maar ik heb het vaker mis! Lees het niet vaak terug, ok - even wat taal- en spelfouten verbeteren, ik vergeet nog wel eens een komma of accent grave, zo'n streepje links of rechts op bijvoorbeeld de e...
Maar verder schrijf ik wat onzin op mijn tikgeit en dan moet ik het er maar mee doen!
Daarom moest ik ook even in mijn geheugen graven, hoe ging dat verhaaltje over die blonde weldoenster ook alweer! Snapte mien voetbalmoat van eerder wel, tis dat ik mij zelf ditmaal wel snapte, anders had ik het ook gedacht dat het ging over dat spul uut Veenhuizen! 
Maar het terras naast Den Herderbergher was veranderd in een soort van Mokum, bargoens voor Amsterdam. Waande mij eerder bij de Melkweg, ook in onze hoofdstad. Dat dan weer wel.
Zag op het podium good-old Chris Brandsema de ene (foute) plaat na de andere (soms betere) plaat de ether inslingeren. Wij vraten gewoon alles, het regende niet dus we vonden alles goed, zelfs Jan Biggel.
Brandsema, ook zo'n DJ van eerder, die het vak nog steeds verstaat. Hij draaide al in Celebration, de Stam en Podium toen ik er achter kwam dat mijn kleine jongen meer functies kende dan alleen plassen. Kwam 'm ook vaak tegen in de nachtelijke Ommer uren. 
Zo'n DJ die vast en zeker wel eens The Church heeft gedraaid maar daar was vnd de plek en de tijd niet voor. Net zoals DJ Jan Gerrits nooit maar dan ook nooit 'Runnin' With The Devil van Van Halen bij zich had, ligt in mijn platenkoffer thuis....JaJa, that was not done om te draaien bij Schutte, voor twaalf uur moest de tent leeg worden geveeegd want op zondag feesten, dat kon toen nog niet! Schitterend.
Kwam er niet zo vaak, maar de keren dat ik er was, kon het niet laten om deze plaat aan te vragen bij Jan. Ach 'Jump', 'Why Can't This Be Love' of 'Panama' was een goede tweede, Panama zelfs beter!
Het was gezellig. Veel 'voetbalvolk', Banthum was er, Lutten, Britishfield, veel HHC'ers...
Ach, beste lui zijn dat geworden. Die moeten ook gewoon naar de WC hè. Sprak een zangert met oor-problemen, ik liet hem kennnismaken met lieve Mariska....Die kon hem vast wel helpen voor donderdag. Enige haast is geboden dus, want Piet moet er gewoon staan op het Wilhelminaplein.
Komt goed. Het slobberfeest gaat gewoon door. Pas op, na het slobberfeest duurt de bouwvak nog een week. Dat jullie je niet gaan vergissen. 
Vind ik een vrouw weer eens leuk, houdt zij net als ik van vrouwen! Goh, weet nog wel iemand die jou leuk zou vinden...Beter dan wat het nu is. Als zij nou op jou was geweest, had ik alles wellicht beter kunnen verkroppen, sowieso beter gesnapt. Niks Cruijfiaans aan. Nu had zij ook wel bij dit oude wijf, ikke duzz, kunnen blijven....
Leuk mens. Ik zag haar al tijdens het Random Live Festival toen Ina en Thèrese vroegen welke vrouw ik nu misschien leuk vond....Zij is wel leuk, wees ik naar haar terwijl ze stond te praten met Fero. 
Mijn antennes zijn mooi in de war, haha....Ach, ik hoef ook niet zo nodig! Leuk bleef ze sowieso...
Soms denk je iemand al gevonden te hebben.
Blond is prima hoor...Ik logenstraf mijn woorden van eerder, het hoeft niet persé donker te zijn!
Ik hoefde ook niet terug, maar mijn Brown Eyed Girl zorgde er hoogstpersoonnlijk voor dat ik weer op jacht mag. Ik vind de jacht echt niet mooier dan de vangst.....Ook zo'n mooi vergeet-mij-nietje, in dit geval van de Tröckener Kecks. Ze staan in het lijstje van Staverman maar dan met Hart & Ziel. Ook prima!
Maar schieten met een geweer was nooit mijn ding, weet namelijk nooit de roos te raken....
Was er gisteravond ook niet mee bezig. Zag genoeg leuke dames, maar die hebben ook geweldige lieve kerels en/of vriendinnen. Dat kan allemaal joh in Hardenberg, wat dat betreft is Mokum niet ver weg.
Ach, mooi dom ouwehoeren. Als daar een prijs voor bestond had ik 'm al eens gewonnen.
Het was gezellig, had ik dat al verteld? Langzaam ons weer opmaken voor het voetbalseizoen. 
Sprak met deze en genen (zgn. concurrenten) over het komende seizoen. We trappen het bal af in en tegen Bruchterveld op de Noppenweide (23 september). Vorig seizoen speelden wij tevens op de laatste competitiedag tegen de club van Henk Veneman, die wij destijds naar de nacompetitie wisten te schieten. Dus er staat nog een rekening open, we kunnen onze roodzwarte borst nat maken. Nathals na de tied.
Heb het wel gemist, de voetbal! Van het WK van de vrouwen niet veel gezien. Ja, stukkies....
Vrijdagmorgen de wekker niet gezet om drie uur maar mijn plaswekker maakte mij wel tegen kwart voor vijf wakker. Ach, ik deed een plas en dacht, even kijken dan....Het was de 85e minuut, ze stonden 1-0 achter. Vijf minuutjes nog even en dan kunnen de kijkers weer dicht! 
Aan mijn hoela....Er kwamen welgeteld 12 minuten (?!?) blessuretijd bij, Stefanie scoorde in de extra tijd buiten de zestien....Jemig. Nog 2 x 15 minuten verlengen...Man, Man...Ach, ik lag nu toch al te kijken! 
OntSpanje....Niet dus. Jonker en zijn dames konden, wederom, het vliegtuig pakken, maar nu terug naar huis. 
Kortom, ben wel weer toe aan voetbal. Weer toe aan 2 x 3 kwartier je ergeren langs de zijlijn. 
Lekker man.
Dat dus. Het gebeurde allemaal onder de Melkweg! Under The Milky Way.
Het sterrenstelsel waarin ook onze aarde zich bevind, blijkbaar! 
Keek naar boven, dacht iets van een Melkweg te zien maar het kon ook het biertje van Maallust zijn.
Zo'n blonde weldoener...Mmmm, Leffe Bruin kan altijd nog.
Als je begrijpt wat ik misschien bedoel, prima zo!
Ach, gezellig was het sowieso.
Is de Buuf trouwens goed thuus komme...?
In het kader van zuunig weh op oen buren, in mijn geval buurvrouwen.
Fijne zondag. Joah, mag wel zo...

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten