zondag 5 februari 2017

Willedad & Dorgabo

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden,

'In live there's many answers, more than I can see. God, it has no meanings to what in I believe. I don't wanna sing to the mirror. I don't wanna sing to the mirage, oh no. There is a word in German and I think it says it all. Wunderbar, wunderbar, wunderbar, wunderbar, wunderbar, wunderbar, wunderbar, wunderbar, wunderbar'
Uut 'Wunderbar' van de Engelse punkband Ten Pole Tudor

Het is u wellicht ontgaan tijdens de net afgesloten Transfer Window. Een record aan transfers vonden namelijk plaats tussen 1 en 31 januari in de vaderlandse competitie dus het kan zo maar zijn dat deze bijzondere transfer aan uw volle aandacht is ontsnapt.
Want één van de opmerkelijkste transfers deze winter betrof wel de benoeming van de inmiddels 85-jarige Martha Dorgelo als bondscoach van Willedad & Dorgabo, het land van melk en honing.
Meerdere keren sloeg zij het bod van de Nationale voetbalbond af, volgens haar miste het team van W&D nog die ene bijzondere speelster die het team compleet maakte.
Met maar tien spelers begon zij echt niet aan de tijdrovende klus, daar was Martha stellig in.
Bondsvoorzitter Herman Harmio kon praten als brugman maar de krasse knar vertrok geen spier zelfs niet toen Harmio telkens het bod verhoogde en verhoogde. De vele miljoenen interesseerde Martha voor geen strekkende meter. Het gaat haar allang niet meer om de pegels of wat de buitenwacht en de gegoedde burgerij schijnt te moeten denken.Martha wil alleen werken met een elftal als zij er voor de volle honderd procent in gelooft. Een rotsvast vertrouwen.
Toch trof een laatste ultieme poging zo rond 21 januari wel doel. Ineens was Martha om en zette ze haar krabbel onder de overeenkomst. De voetbalwereld was volledig in de war. Weer verbaasde ze vriend en vijand. Waar ineens die ommezwaai....?? Als Martha nee zegt, bedoelt ze toch ook néé....??
Desondanks besloot ze te gaan voor haar aller- allerlaatste klus.
Wat bleek nu. Een charme-offensief van de dochter van Herman, Rosemarie Harmio, had al haar twijfels weggenomen als sneeuw voor de zon. Want zij had er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat speelster Mouna na ruim negen maanden had besloten om toch voor haar land uit te komen. Dat maakte het elftal compleet.
Ze stuurde meteen een winnend elftal het veld in. Natuurlijk op doel Joost, overgekomen van FC Hattemio, die samen met middenvelder Merlijn de as van het team vormt.
In de achterhoede een sterk vrouwenblok die elkaar naar harteloos coachen. Van links naar rechts Yquem, Ann en Andrea, vlak voor de verdediging staat Joelle haar mannetje.
Op de beide flanken maken Guus en Frank de dienst uit. Waterdrager Lyon, die net voor het sluiten van de markt werd weggeplukt bij VV Bremio, volmaakt het trio. Natuurlijk in de spits Moos, kan niet missen en dat doet hij tevens niet vaak oog in oog met de vijandelijke keeper. Zijn naam staat op zijn roodzwarte trainingspak genoteerd, zodat de verdedigers zijn naam kunnen lezen als ze weer eens tevergeefs achter hem aan lopen. Daarom heen zwervend de nieuwste aanwinst Mouna die nu reeds de ontbrekende schakel vormt voor de trotse bondscoach Martha Dorgelo. Binnenkort maar een nieuwe teamfoto maken want op de vorige ontbraken nog twee basisspelers.
In haar 86e levensjaar heeft bondscoach Dorgelo de touwtjes strak in de handen. Ze had er bijna 26 jaar voor nodig om alle poppetjes op de juiste plaats te krijgen. Maar dan heb je ook wat, een elftal vol!
De ene voetbalscout was nu éénmaal wat sneller dan die andere. Ach, het waren net zonen voor haar. Die vrome Henry, die olijke Gert, die knappe Herman en die laatbloeiert Alfred. Maar ze wisten uiteindelijk een elftal bij elkaar te sprokkelen waar ze u tegen zeggen in Willedad & Dorgabo. De verwachting is dat de nieuwe bondscoach nog jaren op haar troon zal regeren. Want als zij ooit afscheid neemt zal het land in diepe rouw zijn, daar ben ik van overtuigd. Martha 'The Boxe' Dorgelo-Willems zorgde voor de mooiste transfer deze winterperiode.
Joah, mag wel zo.....
1 opmerking: