woensdag 16 maart 2016

Alvast even op bezoek bij de aanstaande kampioen!Voorbeschouwing DZSV – Mariënberg
(Zaterdag 19 maart 2016, sportpark ’t Welink in Dinxperlo)

Komende zaterdag reizen wij af naar het verre Dinxperlo waar op sportpark ’t Welink
de aanstaande kampioen DZSV onze gastheer zal zijn, alvast gefeliciteerd!
Of is dit iets te voorbarig…?? Wij denken het van niet. De handdoek is wat betreft het kampioenschap namelijk reeds gegooid op het Westerpark door de roodzwarten.
Onze achterstand bedraagt, met nog 7 duels te spelen, reeds 11 punten.
Neuh, vriend en vijand is het er wel over eens dat DZSV dit seizoen de meest complete ploeg heeft.
Na één jaar ballen in de 3e klasse neemt het elftal van trainer Bas van Londen weer afscheid en gaat het dik verdiend volgend seizoen een stapje hoger proberen.
Of steekt Quick’20 daar een stokje voor? Gooien de Oldenzaalders nog roet in het smakelijke eten wat klaar staat om opgediend te worden….Je weet het niet, de bal blijft rond….Het kan verkeren!
Een slordige 94 kilometers liggen er tussen ons en de sympathieke Dinxperloërs.
Als wij zaterdag klokslag om 12 uur vertrekken met de bus doen wij dat in de wetenschap dat het geen gemakkelijke middag zal worden. Echter ligt de druk bij DZSV, zij mogen niet verliezen.
De thuisploeg zal het spel moeten maken en wij proberen dan maar voor wuivend riet te spelen….
Wel buigen maar niet knakken!
Vorige week wisten wij allebei te winnen met dezelfde cijfers. 3-1 en 1-3.
Het zijn mooie cijfers wat ik jullie brom! Wij deden dat tegen Sportlust Glanerbrug, het ging nou niet bepaald van een leien dakje. Na een 2-0 ruststand verzuimden wij om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Glanerbrug maakte zelfs vlak voor tijd de aansluitingstreffer, het was hierna even vrouw en kinderen eerst. Het leek wel of wij zand in de motor hadden, het liep voor geen meter. Gelukkig schoot Kevin Bolks met de 3-1 ons in veilige haven en stranden wij niet tegen de rode lantaarndrager.Matige pot, wel gewoon de drie punten en die tellen nu éénmaal.
DZSV had vorige week in Hengelo ook te maken met nagenoeg dezelfde ingrediënten:
Strand, zand en een stroef lopende motor.
Bij onze vrienden van Juliana’32 dacht DZSV beland te zijn geraakt in een heuse zandbak.
Zonnetje erbij, wat water, schepje en een emmertje. Spelen maar en hoppakee
hele grote kuilen graven…(Tja, je woont niet voor niets bij de Duitse grens hè,  de uitvinders van de grote kuilen op onze vaderlandse stranden, ofnie toch..??)
enne als de trainert van Juliana ook nog eens luistert naar de naam Erik Zandstra, is het optelsommetje snel gemaakt, waarvan Akte!
Vorige week in de rust wreven wij ook effe het zand en de slaap (zo opwindend was het duel….duzz nie!) uit de ogen. DZSV achter met 1-0 tegen Juliana’32….. De wonderen waren de wereld toch nog niet uut. Als de Hengelose ploeg van mien ome Johan dat kon tegen de koploper kunnen ze dat misschien zaterdag 26 maart ook wel tegen Quick’20 2 x 45 minuten. Wij helpen ze het hopen.
Maar in het tweede bedrijf stelde DZSV blijkbaar orde op zaken. Hadden ze de kuilen gedicht en de emmertjes en schepjes onder de douche in de kleedkamer gezet.
Een 1-3 zege betekende alweer de 15e zege voor de Dinxperloërs. De zestiende, als het aan ons ligt,kunnen ze pas zaterdag 2 april op hun conto bijschrijven.
Want waarom kunnen wij niet stunten tegen DZSV? Die drie punten verlies kunnen ze wel hebben en wij hebben ze nu éénmaal hard nodig in de strijd om de 3e plek. Een plek die volgens enkele roodzwarte deskundigen recht geeft op een periodetitel als de kaarten zijn geschud.
Maar dan dient er wel beter gevoetbald te worden. Zoals al eerder gememoreerd was de overwinning puik in orde, daarover hoor je mij niet klagen, aan de uitvoering daarentegen was van alles aan en op te merken. De ervaring leert wel dat wij vaak het beste in onszelf naar boven halen als wij spelen tegen voetballend betere ploegen die het spel maken en dominantie willen tonen.
Kortom, op papier staat ons een mooie wedstrijd te wachten…Nu kieken wat de praktijk ons komende zaterdag voorschotelt.  Ik gok op een ouderwetse 1-3 zege. Het duel staat onder leiding
van de heer Jan de Vries uit Enschede. Dus met de leiding zit het wel snor wat ik oe brom!
Veule wille in Dinxperlo. (AD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten