woensdag 9 maart 2016

Ons nieuwe doel: Plek nummer 3!

Voorbeschouwing Mariënberg – Sportlust Glanerbrug  
(Zaterdag 12 maart, sportpark Het Westerpark in Mariënberg)

Komende zaterdag zijn wij op het Westerpark gastheer voor Sportlust Glanerbrug.
Wij kunnen elkaar de hand schudden, de laatste weken wisten beide elftallen niet te winnen.
Voor ons was dat weer even wennen na dertien wedstrijden op rij ongeslagen te zijn geweest.
De uitbeurten in Oldenzaal (tegen Quick’20) en de strijd om de 2e periodetitel in Nijverdal tegen DES leverde twee verliespartijen op.
Geen man overboord, integendeel, Mariënberg staat voorlopig weer met beide benen langs het Almelo Haandrik kanaal. Vaste vertrouwde grond zullen we maar zeggen. De weelde wordt ons toch niet zo gauw de baas, nuchter als we hier zijn.
Zaterdagmiddag halverwege de derde helft kan dat net andersom zijn, als u begrijpt wat ik bedoel…
Binnenkort hangt de nieuwe bierkaart van Grolsch achter het schap, kunnen wij bijvoorbeeld een mooie Weizzen bestellen, een dubbele Grimbergen of een Radler 2.0, waarvan Akte!
In Glanerbrug, achter Enschede en net voor het Deutsche Gronau is duels verliezen meer schering dan inslag. Voor de mannen in het oranjezwart duurt de huidige lijdensweg reeds 17 wedstrijden lang waarvan er maar liefst dertien van verloren gingen. Slechts tweemaal werd er gewonnen, het laatste heugelijke wapenfeit dateert van 30 januari jongstleden toen Achilles werd geveld met 1-0. Tel daar  twee gelijke spelen bij op, wat het totaal maakt van 8 punten na 17 duels. Wordt je als voetballiefhebber niet bepaald vrolijk van, wat ik oe brom!
En zo slecht was het allemaal niet vorig jaar (17 oktober 2015) op sportpark ’t Bultserve.
Wij wonnen wel met 1-4 maar het was enigszins geflatteerd. Eerst was doelman Remon Veenstra een
te grote sta-in-de-weg en kwam de thuisploeg na een 0-1 achterstand knap terug.
Bij een 1-2 voorsprong hing opnieuw de gelijkmaker in de lucht maar kreeg de achterhoede van Glanerbrug destijds maar geen vat op onze snelle spitsen. Uiteindelijk ging Sportlust het schip in en verlieten wij Glanerbrug met een grote glimlach en de drie punten.
Maar we zijn gewaarschuwd. Als Glanerbrug het aan de muts heeft is het voetballend een zeer goede ploeg met een sterk middenveld en enkele routiniers die van wanten weten.
Kortom of ondanks het feit dat Glanerbrug al maanden de onbetwiste rode lantaarndrager is moeten wij het zeker niet te licht opvatten.
Ach, dat zal trainer Hans Pullen ook wel niet doen. Na twee verliesbeurten wil hij en zijn elftal natuurlijk weer het zoet van een overwinning proeven en niet voor de 3e maal in successie een bittere pil slikken.
Vorige week was ik helaas niet in de gelegenheid om de wedstrijd in Oldenzaal te aanschouwen, hoorde van de dienstdoende reporter (nogmaals dank, Edwin Hofsink) dat de aanvallers van Quick’20 op de beslissende momenten de doelpunten wisten te maken.
Wij moeten ons gewoon blijven focussen op plek nummer drie. Die geeft aan het eind van de rit hoogstwaarschijnlijk ook recht op een toetje, namelijk een periodetitel.
Dat mogen wij ons als ultieme doel gaan stellen. DZSV zal gaan voor plek nummer één, die zie ik nog weinig steken laten vallen. Quick’20 weerde vorige week succesvol de aanval af van Mariënberg,
de roodzwarten duzz…
Als Quick’20 doet in het paasweekend wat wij allemaal denken dat Quick'20 gaat doen leggen zij beslag op de 2e periodetitel…
Dan hoeven wij niet meer op eieren te lopen, pinnen wij onze zwarte of gekleurde voetbalschoenen in het gras en gaan wij volle bak voor the best of the rest plekken…..Want wordt DZSV kampioen en blijft Quick’20 op plek 2 steken inclusief de 2e periodetitel dan is de eerste periodetitel van DZSV automatisch voor nummer drie. Ik zeg, tel uit je winst. Tel je zegeningen…..
Als vanouds gok ik op een 3-1 overwinning, sorry Glanerbrug. Aftrap is om half drie (14.30 uur), het duel staat onder leiding van scheidsrechter Oosterkamp. Laat ons juichen. Succes mannen en Veule wille.
(AD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten