dinsdag 1 maart 2016

Kop Omhoog, Zaterdag Wacht Quick'20!Voorbeschouwing Quick’20 zat. – Mariënberg
(Zaterdag 5 maart 2016, sportpark Vondersweijde in Oldenzaal)

Komende zaterdag reizen wij af naar Oldenzaal waar op sportpark Vondersweijde de
zaterdagtak van Quick’20 onze gastheer zal zijn.
In de achterklep van onze auto nemen wij als ware de tweede periodetitel op een
glanzend presenteerblaadje mee naar de ploeg van trainer Peter Nuchelmans.
Want aan één schamel puntje heeft Quick’20 nu genoeg om op zaterdag 26 maart aanstaande, wanneer ze inhalen tegen Juliana’32,  de prijs op te halen die wij vorige week in Nijverdal notabene
voor het grijpen hadden.
De wraak was zoet van Harry Warmelink. DES is voorlopige de enige ploeg die in deze competitiejaargang twee keer wist te winnen van de roodzwarten.
De trots is altijd nog een beetje gekrenkt…..Want wat waren wij er dicht bij de eerste prijs van het seizoen. Wat hadden wij onszelf rijkelijk kunnen belonen nadat we dertien wedstrijden op rij ongeslagen wisten te blijven.Maar op het moment dat wij moesten pieken werden wij piekeraars in plaats van periodezoekers.De pot met goud werd opnieuw niet gevonden in Nijverdal.
Iedereen baalde op zijn of haar eigen manier van het verlies, maar nog meer van het feit dat de tweede periodetitel als sneeuw voor de zon verdween.
Natuurlijk kan het altijd nog. Mocht Quick’20 net als wij vorige week niet de geest hebben en niet met de juiste wedstrijdinstelling- en mentaliteit (d’r op of geen vreten) de witte kalklijnen binnenstappen op het veld van Juliana’32 over enkele weken dan kunnen wij zonder dat we
zelf acteren alsnog de 2e periodetitel omarmen….Ik weet het, een lange zin! Had geen zin om er punten of komma’s in te gooien!
Eigenlijk had ik helemaal geen zin om een nieuwe voorbeschouwing te schrijven. Maar ik hou mij tevens aan gemaakte afspraken en wijk er voorlopig nog niet van af….Net als de heren in het veld kan ik dat soms beter wel doen….Waarvan Akte!
Onze vrienden van Juliana’32 hebben inmiddels wel reeds plechtig beloofd om er alles aan te doen op 26 maar in Hengelo. Zij willen thuis gewoon winnen van runner-up Quick’20.
Misschien komen wij nog wel een biertje doen, daar rijden wij graag enkele kilometers voor om.
Nu naar het duel van komende zaterdag. Je zou het haast vergeten dat er zaterdag 5 maart gewoon gebald dient te worden in Oldenzaal.
Quick’20 lijkt nog als enige een bedreiging te kunnen vormen voor de onbetwiste koploper DZSV.
Wel verloren ze twee weken terug in een rechtstreekse confrontatie met 3-2 van de lijstaanvoerder.
Volgens de verslagen had het net zo goed andersom kunnen zijn.
Aan de eerste ontmoeting denkt de hoofdverantwoordelijke van Quick’20, de heer Nuchelmans, niet graag terug…Wat ik jullie brom!
In een waar foutenfestival, vooral in het eerste bedrijf, ging zijn ploeg kopje onder en verloor het uiteindelijk kansloos met 5-2 van Mariënberg op 10 oktober van het vorige jaar.
Maar ja, rendementen uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.
Na het jammerlijke verlies in Nijverdal moet bij het elftal van Hans Pullen de koppies weer omhoog. Niet meer denken aan wat er vorige week allemaal fout ging maar gewoon denken wat ging er wel goed en daarop voortborduren.
Probeer elkaar en durf elkaar zowel binnen als buiten het veld te corrigeren op het juiste moment.
Want wij streven allemaal 1 doel na. Namelijk Winnen!! Met zo goed mogelijk voetbal.
Het is zaak om in ieder geval de derde stek vast te houden, mocht Quick’20 de 2e periodetitel binnenslepen gloort er aan het einde van het seizoen voor ons toch nog de hoofdprijs.
Als u begrijpt wat ik bedoel en ik heb het niet over Olivier B. Bommel met zijn trouwe metgezel.
Want kampioen hoeven wij niet te worden, wij hebben (nog) niet veel te zoeken in de 2e klasse.
Het enige antwoord wat wij zaterdag kunnen geven op enkele prangende vragen van vorige week is gewoon een dijk van een wedstrijd op de mat leggen in Oldenzaal en de punten mee retour nemen.
Succes, ik gok ouderwets op een 1-3 zege. Op het tijdelijke adres in San Sebastian hoop ik dat rond de klok van half vijf ik een lekkere Cerveza kan drinken op het strand. Succes mannen!  (AD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten