zondag 27 maart 2016

Tijd!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden,

'There's so many different worlds. So many differents suns. And we have just one world. But we live in different ones. Now the sun's gone to hell. The moon's riding high. Let me bid you farewell. Every man has to die. But it's written in the starlight. And every line in your palm. We were fools to make war. On our brothers in arms.'
Uut 'Brothers in Arms' van The Dire Straits.

De tijd snelde vannacht een uur vooruit. Het ezelbruggetje werd toch echt de brug over de Vecht. Zag mijn smartphone oplichten, hij maakte een sprong in de tijd. 01.59 klokte naar 03.00 uur. Tijd om te slapen, jongen. Kreeg een vaderlijke hand van boven. Pa zat naast Johan, de verlosser en mien eigen King. Zo slecht hebben ze het boven ondertussen niet meer, wat ik jullie brom. Weet niet of Pa ons gisteren zag zitten. De oudste van het stel dacht dat Pa mensen aan het rondleiden was in de hemel. Misschien wel onze nummer veertien. Nou Johan, hier heb je de zevende hemel....Mooie uitspanning, lekker eten en heerlijke wijnen voor de ontspanning. Elk nadeel heb zijn voordeel. Geheel in de traditie van die ouwe zaten wij gisteren aan het avondmaal met zijn vieren. Henry, Gert, Herman en ikke dus. Breurs op een missie bij de Bokkepruik. 
Tijd. Dat hadden we in overvloed, melk en honing. En daar wilde ik vanmorgen het maar eens bij laten. Geen Brussel, niet Cruijff die ik de loftoeter wilde toespelen. Vier Dorgelo's die het leven vierden omdat je soms het leven moet vieren. Je moet soms het leven willen zien met al haar ongemakken maar ook met haar bijzondere mooie dingen....Trots op Moe. Dat bint die jongens van Dorgelo, dat zag je gisteren zo. Breurs. Joah, mag wel zo.

1 opmerking:

 1. live life
  en denk er aan
  "there always somebody worse of than you"
  (gilbert o sullivan)
  en daarom
  "Make this world a better World if you can
  (dianna ross)

  BeantwoordenVerwijderen