zondag 2 juni 2019

Dag Lieverd!

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

Can't sleep, cause everything's changing. You don't want to leave things behid. 
Can't breathe, there's too many things. Going on, going wrong in your life.
Tears in your eyes, Sweet Goodbyes.
I know how your feel right now. Losing dreams you've to care about.
I know what you need right now. You need to come on home so I can hold your tight.
Get you through the night. I'll get you through the night
Uut 'Sweet Goodbyes' van Krezip

Hoi, ben ik weer.
Ook zo genoten van deze hemelse mini-vakantie?
Iedereen heeft er natuurlijk aan gedacht dat op Hemelvaart Jezus naar de hemel voer veertig dagen na zijn opstanding uit de dood en precies 10 dagen voor Pinksteren. Je kunt er de klok op gelijk zetten.
Zoiets heet een cyclus, het schijnt dat hij nog altijd zit aan de rechterhand van zijn Vader.
Mooi, wij hebben door deze overlevering van dik 2000 jaar terug een extra lang weekend wat ons dit jaar wederom geen windeieren legde.
Genoten in het kwadraat. Mooie dagen gehad met elkaar en warempel de zondag is nog niet eens halverwege. Benieuwd wat die ons nog gaat brengen....
Volgens mijn informatie mankeerde Jezus destijds niet zo veel, had hij geen vervelende of chronische ziekte onder de leden. Neuh, niks van dat alles. Het was gewoon zijn tijd. Hij had zelfs wat extra tijd gekregen van de drie-eenheid nadat hij was gekruisigd, 40 ATV-dagen. Sommige guys have all the luck.
Reken er maar op dat die twee die naast hem hingen wel gewoon konden blijven liggen. Zo dood als een pier! Veel verhalen uit de bijbel gingen er als klein gelovig jochie nog bij mij in als Gods woord in een ouderling maar dat verhaal van die kruisiging en na drie dagen gewoon weer opstaan alsof er niets was gebeurd trok ik toen al moeilijk. Die vlag ging bij mij niet meer op nadat de dominee op de preekstoel het weer eens stellig beweerde.
Halloooo...Daar was aardig wat dichterlijke schrijversvrijheid om de hoek komen kijken. Zo af en toe heb ik ook een dikke duim maar dat verhaal geloofde ik gewoon nie, zelfs Thomas had er zijn twijfels bij, wat ik oe brom!
Marcus, Lucas en bijvoorbeeld die Johannes. Beste kerels hoor maar ik zou mijn handen er niet voor in het vuur steken.
Ondanks dat het genieten op de vierkante meter was bij ondermeer Wildlands, Vechtival, Sten en Cas, bij Opa en de Oma's hing er over deze Hemelvaart ook een grauwe sluier. De dag dat je wist dat ie zou komen. De onheilstijding. Iemand weet ondertussen dat haar tijd bijna is gekomen. Uitbehandeld. Die vreselijke ziekte heeft wederom een onnodig slachtoffer gemaakt. Meneer K. zegeviert weer eens. Gefeliciteerd!
Maar niet heus. We zeggens straks, dag Lieverd! Houdt het dan nooit eens op....??
Blijkbaar niet! Een hard gelag. Een lieve mooie vrouw is straks niet meer. Laat nu al een gigantische leegte achter.
Wou dat ze nu ook zo konden toveren als duizenden eeuwen geleden. Toen ze van water wijn maakte, lammen lieten lopen en blinden weer konden zien. Een aangekondigde dood is het. Frank Boeijen schreef er ooit een mooi nummer over. Zeg me dat het niet zo is....Zeg me dat niet waar is... De oneerlijkheid van het lot, We doen net alsof het niet zo is, alsof het niet waar is, alsof ze gewoon verder leeft, zelfs als het niet zo is, weet er alles van. The King onderging hetzelfde noodlot. De goeien moeten altijd eerst gaan. Hebben ze dat toen ook bedacht...?? Snapten Lucas en Marcus wel eens wat ze aan het perkament toevertrouwden.
Van spellingscontrole hadden ze nog nooit gehoord. Wisten ze uberhaupt dat ruim tweeduizend jaar later nog steeds mensen in deze (on)zin geloven. Ik kan het steeds vaker niet dan wel rijmen. Tuurlijk, niet iedereen sterft aan kanker. Dat weet ik ook wel, gelukkig maar...Vorige week liep ik nog enkele rondjes mee op de Samenloop voor Hoop in Ommen. Mocht er even zijn voor de krant. Even wat verhalen optekenen. Even een half uurtje heel belangrijk doen..... Maar dat was niets vergeleken bij al die mensen die 24 uur in touw waren om zoveel geld in te zamelen om deze klotenziekte one fine day voor eens en altijd uit onze wereld te helpen. Komt meneer K. ook langs ons huisje, of weet hij ons niet te vinden hier in Lutten...??
Voor Tante H. komt het jammer genoeg te laat. Zij weet dat ze moet gaan, de oneerlijke strijd verloren zonder enige glans. Meneer K. had zoveel lelijke valkuilen voor haar in petto, niet te filmen. Ze is thuis, op vertrouwde bodem omringd door haar lieve familie, vrienden en kennissen. Wachten op het uur U!
Het maakt je soms zo klein. Een mens moet zich soms door allerlei ongemakken worstelen, waarom?
Ondraaglijk lijden, waar is dat in godsnaam goed voor? Moet er nog altijd oude rekeningen uit het verleden worden vereffend....? Zeg het maar. Marcus zwijgt, Lucas doet er tevens het zwijgen toe,  niemand die even opstaat en redding brengt. Waar is Johannes of Jezus als wij ze nodig zijn....?? En God dan...? Hij is toch niet van steen, heeft toch ook gevoel in zijn donder...?? Hij predikte toch ooit over mooie dingen, waarom nu niet meer...?? We moeten het tegenwoordig allemaal zelf uitvogelen. Knappe koppen genoeg maar niemand nog die het medicijn heeft gevonden tegen Kanker en al die andere vreselijke kloteziektes.
Is dat jochie aan mijn linkerhand soms waar wij onze hoop op moeten vestigen, zeg het maar. Knap kopje, heeft hij de toverformule in zijn brein ergens verstopt zitten...?? Het maakt mij niet uit wie de ontbrekende schakel vindt als ie maar wordt gevonden. One Fine Day!
Lopen totdat de zon komt. We doen net alsof ze gewoon verder leeft, alsof ze gewoon verder leeft.
Zelfs als het niet zo is....Tot later lieve Tante H.
Suiker en Azijn!
Fijne zondag. Joah, mag wel zo...Geen opmerkingen:

Een reactie posten