zondag 16 juni 2024

#SokkenLa Kapot?

Hallo Lieve Vriendinnen en Vrienden, 

'Momentan ist richtig, momentan ist gut.
Nichts ist wirklich wichtig, Nach der Ebbe kommt die Flut.
Am Strand des Lebens, Ohne Grund, ohne Verstand.
Ist nichts vergebens, Ich bau' die Traume auf den Sand.
Und es ist, es ist OK, alles auf dem Weg.
Und es ist Sonnenzeit, unbeschwert und frei.
Und der Mensch heisst Mensch, wel er vergisst, weil er verdrängt.
Und weil er schwärmt un stählt, weil er wärmt, wenn er erzählt.
Und weil er lacht, weil er lebt, Du fehlst.'
Uut 'Mensch' van Herbert Grönemeyer

Moi, ben ik weer.
Werd gisteren aangesproken in de stad door iemand die mijn stukjes blijkbaar leest.
Vage kennis, kende hem wel maar kon 'm ff niet plaatsen. Heb ik vaker...Sorry.
'Hey Alfred, waar ga je het morgen over hebben, weet je het al?
Ali B., de noten van de Jumbo, Rost van Tonningen of toch de Avondvierdaagse...?'
Laat ik voorop stellen dat er in mijn leven maar één Ali B. is!
Dat is al 52 jaar Aly Binnenmars, die dut geen vlieg kwaad. Bakte jarenlang de lekkerste biefstukken van Mariënberg en omgeving. Ik ken heur al mien hele leven, dat begon al toen ik als jochie van amper een paar turven hoog samen met mien vader in het grote mensencafé mocht komen. Later kwam ik er als jongvolwassene vaak alleen. Wel met vrienden hoor en daar ontmoette ik ondermeer de moeder van mijn kinderen.
Ken ook een Eric B., Tony B., Harry B. en eerder hoorde daar Jan B. ook nog bij, maar die tapt al een behoorlijke tijd boven de biertjes, keurig twee vingers. Kerels van de gestampte pot, niks mis mee. Zal de kaartclub 'Klavertje Vijf' bij Jan B. aan de tap zitten? Donders verzaken, nat goan en niet speulen ook al heb je de Boer en de Nel in handen...?
Neuh, heb nooit zoveel met die andere Ali B. gehad. Bleef zitten in het Gelredome toen iedereen voor hem ging staan terwijl hij samen met Marco B. 'wat zou je doen' zong. Eigenwijs? Of voorkennis? 
Ik was daarentegen wel weer de enige die ging staan toen Ilse DeL. haar gouden keeltje openzette.
Met haar op het podium krijg je mij wel in beweging. Dat blijf ik een mooi mens(ch) vinden. 
Had graag schoenen bij haar willen kopen. Walking in Memphis euh Almelo zonder zo'n witte haarband, als je maar scoort vind ik het allemaal prima, Memphis.
Schijnt dat Ali B. ook een broer heeft. Die wilde in plaats van vingers en zo iets met tandenborstels doen.
Heet Oral B., die broer van, misschien ken je hem of heb je vanmorgen met hem in de mond het gebit weer schoon gepoetst. Hij komt er toch niet mee weg?
De noten van de Jumbo. Ze schijnen de lekkerste cocktailnoten te hebben, althans dat blijkt uit een test van het AD. Een dikke 9 krijgt ie. Kom niet vaak bij de Jumbo, alleen voor de vuilniszakken....
Heeft niks te maken met Frits hoor of met een potje meer of minder. Neuh, ben gewoon niet zo Jumbo-fähig. Wilde dat woord er toch eens ingooien, vind ik zo'n lekker klinken....Fähig!
Toch de laatste dagen wat meer Duitsachtig georiënteerd. Komt natuurlijk door dat EK, vandaag begint het voor ons. Mien moat en zijn geslaagde zoon (8,8 voor Engels, Good zo Tobi) rijdt nu as we speak op de Deutsche Autobahn. Fahren, Fahren. Fahren auf die Autobahn. Dat Volksparkstadion is van ons hè.
Net als in '88. Jemig, hoe kun je een nummer nog meer verkrachten meneer M. Schuitemaker....
Het werkt wel, Mouna zong het gisteren uit volle borst. Ze weet dat ik het een k..nummer vind. Daarom juist... haha. Heerlijk die humor van mijn kinderen. Wat een toppers. Ze liepen vier dagen Avond4daagse Hardenberg alsof het peanuts (borrelnoten) waren. Zonder pijntjes, vijf kilometer met gemak. 
Ze lopen natuurlijk wel eens vaker achter hun vader aan. Nooit sjokkend, ik heb de pas er vaak in en dan moeten ze wel de brommert aanzetten om mij bij te houden. Dan hoor ik halverwege. Papa, kan het ook iets zachter...Oh ja, ff rekening houden met de kinderen. Dat doe ik graag anders krijg ik straks de rekening wel gepresenteerd. Vaderdag hè. Moet straks verplicht een half uur naar boven, nemen ze hier beneden de boel ff over. Mocht niet in de plastic zak in de koelkast kijken en zekers niet in de tas die onder de stoel van Opa ligt. Ben benieuwd. Kon mijn nieuwsgierigheid bedwingen.....
Ben sowieso ff de Sjaak. Kan niet anders. De appel valt niet ver van de boom. Ze hebben vast een boodschap verwerkt in hun kadootjes. Laat dat maar aan Moos en Mouna over...Mooi!
Snap niet hoe die halve bekende, weet nog steeds zijn naam niet, bij Rost van Tonningen kwam!
Weet veel van de oorlog maar heb niks met dat enge NSB-mens. Schijnt dat er weer iemand uiterlijke kenmerken van haar vertoond en in het verleden uitspraken heeft gebezigd die redelijk in de buurt van haar gedachtengoed kwamen. Ergerlijk. Ik vind er alles van. Faber is ook een merk alcoholvrije wijn....Ooit proberen te drinken tijdens de zwangerschap van San. Getverdamme, dan maar gewoon Spa Rood hoor....Ok, speciaal bier dan maar.
Alhoewel, ik heb blijkbaar ook condooms in mijn sokkenla liggen. Daar doe ik momenteel ook niet veel mee. Kan ze vanmiddag opblazen en ze oranje laten kleuren door Mouna, hebben wij mooie ballonnen hangen maar verder.....?
Moos vond ze gisteren. Hij had gaten in zijn eigen sokken en ik was net met Mouna eventjes bij Oma voor de heggenschaar van Robert. Papa, ik dacht eerst dat het snoepjes waren maar zag Durex staan.
Dan appt ie hè. Maar Papa, je kan ze toch niet gebruiken. Oh? Zijn ze al over datum.
Neuh, dat niet. Je hebt toch geen meisje nu. Tja, dat klopt. Ok, hoe lang zijn ze nog goed? 
Tot september'24. Je kan ze dus nog gebruiken moet je wel opschieten....haha. Hoe dan?
Ik vind dat behoorlijk grappig! Oma vond dat ook. Bewaar jij die dingen in de sokkenla?, vroeg mijn moeder. Blijkbaar... Die ondingen raak ik altijd kwijt en op het moment dat ik ze nodig ben loop ik mij een ongeluk te zoeken. Nooit voorbereid. Ben er ook niet zo mee bezig. Ben geen Ali B. maar Alfred D.
Dat dus. Ga het niet hebben over Ali B., hij snapt er nog steeds geen kloten van! 
De borrelnoten van de Jumbo, misschien een keer een zakje meenemen als ik de zakken op heb.
Rost? Die kan aan mijn reet roesten....Ik volg het wel op een afstandje in mijn eigen pluche.
De Avondvierdaagse dan maar. Ja, dat was leuk, gezellig en maakte mij trots. 
Mocht woensdagavond meelopen als papa van. Leuk joh. Gezellig ook. Vier meiden.
Mouna, Mera-lyn, Vera en Mirthe. We gingen door Baalder en Baalderveld. Memory Lane leek het wel.
Ooit een meisje 's avonds weggebracht met de taxi. De volgende dag zou ik bij haar op de koffie komen. Mooi niet, uur rondgetourd door Baalderveld. De weg niet weer kunnen vinden. Dus achteraf wel op de koffie. Meisje niet blij met mij. Ga maar in de rij staan...
Ik stam (nog) uit de tijd dat er destijds geen mobiele telefoons etc. waren. Daar kwamen wij destijds wel vandaan, De Stam. Zocht mij een ongeluk....
Condooms in de sokkenla maar stuurde mijn Opel Vectra alle kanten op behalve de goede!
Dat idee bekroop mij woensdagavond ook weer. Ben op plekken geweest waar ik niet eens het bestaan van wist. Hardenberg is mooi maar je moet het ff zien. Zag een ander Baalder- en Baalderveld. 
Weet nu ook waar de Boerderij staat. Wel handig als ik eens een bandje daar wil bezoeken...
Kende natuurlijk de liedjes niet uit mijn hoofd. Daar boven in de bergen, natuurlijk, maar ik kende 'm in een andere versie en niet geschikt voor zevenjarigen...We hebben een cluppie en dat heet...ging er bij de vier meisjes weer niet in....Schitterend!
Moos liep in een andere groep. Bij de ravitaillering (ook zo'n mooi woord) zagen wij elkaar even. 
Hij aan een dorstlesser van het één of ander, ik aan de koffie. Hoe gaat ie? Geweldig, Papa.
Wij ravitailleerden er mooi op los. Snap je. We waren niet aan het wielrennen maar aan de wandel.
Gisteren heb ik ze opgewacht op de Markt! Geweldig! Defilé. Dolenthousiast waren ze. 
Die paar spatjes regen trotseerden ze man- en vrouwmoedig. Hartstikke mooi, later bij Blij nog even wat gedronken. Happie Snappie...Mooi. We deden het met z'n drieën, net als met klaverjassen mis je er dan wel één. Ik heb die condooms niet voor niks in de sokkenla liggen en nog tot september houdbaar....
Melk gaat ook over de datum, net als Youp, blijkbaar ook kapotjes van de Durex. 
Heten ze daarom kapotjes, dat het stuk kan gaan als je er te lang mee wacht om ze te gebruiken?
Ik vraag dit natuurlijk voor een goede vriend die nog steeds Fahrt, Fahrt, Fahrt auf die Autobahn. 
Mooi evenement die Hardenbergse Avondvierdaagse. Eerste keer dat wij meeliepen....Volgend jaar weer! Fantastisch hoeveel vrijwilligers er helpen om dit tot een groot succes te maken, maar ook het enthousiasme van de scholen. Je bent buiten werktijd nog wel even vier avonden bezig om alles in goede banen te leiden. Hulde aan de teamcaptain(s)....Gelukkig hebben wij de foto's nog! 
Ik vond het gezellig. Loop graag, moet ik nog meer gaan doen. Heb andere wandelschoenen gekocht. 
Goedkoop is duurkoop! Ik had ooit geweldige schoenen, gekocht in Oostenrijk. Achteraf onze laatste vakantie samen. Heb ze gedragen totdat ze echt op waren. De laatste herinnering ging in die grijze bak.
De opvolger gaf mij alleen maar blaren. Heb ze een nacht in een emmer met water gedaan, deed ik vroeger ook met mijn voetbalschoenen. Hielp voor geen meter, had elke keer zere voeten na het lopen.
Gisteren nieuwe gekocht. Nu wel kwaliteit, hoop ik. Misschien straks even inlopen als de kinderen nog skik hebben om langs de Vecht te lopen...
Kunnen ze ook meteen mijn geknipte heggie bewonderen. Ik was, naast de buurman op de hoek, de enige die zijn heg nog niet in de zomerstand had gekort. Er klaagde niemand maar ik voelde wel een bepaalde groepsdruk. Zag mensen cq. buren kijken naar mijn verwilderde heg en dito onkruid! 
Het leken wel paddenstoelen. Ze schoten uit de grond. Gisteren maar de heggenschaar geleend van moat Robert. Snoeien....Nu mijn eigen gazonnetje nog. Heb al schoon beddengoed, condooms in de sokkenla (volgens Moos dan, of heeft ie ze weer verstopt..? haha..). Dat zie ik zo voor mij, humor heeft ie sowieso. Heeft ie niet van een vreemde, had ik bij mijn Pa ook gedaan. Alhoewel, die had ze niet eens nodig. Martha hield de kerk wel in 't midden toen geluk nog heel gewoon was.
Lig ik daar klaar voor de strijd, zoek ik mij een ongeluk naar een stukje plastic om de wereldbevolking niet groter te maken dan dat ie al is....Zie het zo voor mij. Slap geouwehoer! Sorry! 
Ben een beetje in tijdnood. Een kat in het nauw maakt rare sprongen dan....
Ze zijn laat deze morgen. Slapen hun Avond4daagse roes uit. Blijkbaar, of ze zijn vaderdag-plannen aan het bekokstoven, dat kan ook! 
Genieten. Vanmiddag ook vast en zeker. Samen met onze XXL Hamster voetbal kijken. 
Heb er zin aan. Ze blijven nog een nachtje. Gezellig! Hoor gestommel. De jongste is wakker, denk ik.
Stiefelt zo wel de trap af. Zijn mooie mensjes....
Luisterde gisteren naar Herbert. Niet meester Herbert, alhoewel....Herbert Grönemeyer is wel een meester in het maken van muziek die een snaar of twee raakt. Althans bij mijn persoontje. 
Der Weg is prachtig van hem, net zoals Männer of Bochum. Ik mag soms graag naar Duitse muziek luisteren. Niet verder vertellen. Je ontkomt er nu niet aan met dat EK bij onze Oosterburen. 
Die Toten Hosen. Wereldband uut Düsseldorf und umgebung. Tage wie Diese heerlijk nummer.
Propaganda, Alphaville of Matthias Reim. Verdammt Ich lieb Dich....Tja. Kraftwerk! Der Udo!
Mensch, durf te leven! Hij beschrijft hierin het verlies van zijn vrouw en broer maar kijkt ook naar het positieve. Doorgaan, geef je niet gewonnen want dan verlies je wedstrijd. 
Zie het leven niet als een wedstrijd, niet eentje van twee helften. De ene helft gehad en de start van de tweede was behoorlijk beroerd! Sta op achterstand net als die Italianen gisteren. 1-3?
Zat gisteren te luisteren, Moos op de achtergrond. Bij 'der Weg' veerde hij op.
Heeft Guus dat ook niet gezongen, klopt Jongen! Trots, weer trots. Hij is momenteel van Joost.
Friesenjung staat hier vaak op! Teksten die kloppen wel. Mooi dat ze zo met muziek bezig zijn...
Nu mag André ook en Wolter, Chefs Special, Armin...zelfs de Dikdakkers mogen! 
Alles voor een succesvol EK! Het gevoel komt langzaam maar zeker. Was eerst teveel 'in betrieb' met de roodzwarten van Mariënberg. Wir haben es geschaft! Kom op, Oranje. Nu jullie nog....
Sowieso Blij met deze Twee, gelukkig kon ik toen ook geen condooms vinden.
Een geluk bij een niet zo groot ongeluk, haha....Blij met mijn twee paar mooie sokken.
Fijne zondag. Joah, mag wel zo...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten