zaterdag 7 november 2015

De Roodzwarte Kater Komt Morgen Pas, In Hengelo Hebben Ze 'm Vandaag Al......Mariënberg laat Kater in Hengelo.
(Roodzwart slaat in slotfase toe, 0-1 winst)

Elk woord wat je wilde schrijven over het duel Juliana’32 – Mariënberg zijn er misschien twee te veel.
Maar ja, je wordt geacht om iets zinnigs neer te kalken op dit witte papier…Het is net als een huwelijk, in goede en slechte tijden. Dan had je twee zinnen geleden al moeten stopppen, waarvan Akte! Toch vertrokken wij niet echt met een kater uit Hengelo. Wij stopten de gestolen punten snel in de tas en trapte de enorme kater weer sportpark Groot Driene op. Want eerlijk is eerlijk, de wedstrijd verdiende geen winnaar laat staan een verliezer. 0-0 was de enige juiste afspiegeling geweest die in het tweede bedrijf weinig meer op had met een sportieve strijd tussen 2 x 11 spelers….Het was dat er lijnen en twee doelen op het veld stonden anders was het net dat je naar een treurspel in twee bedrijven van Shakespeare zat te kijken met 22 acteurs die hevig last hadden
van plankenkoorts. Neuh, de eerste helft ging nog. Mariënberg schoot iets over half drie goed uit de startblokken.  De omstandigheden waren goed te noemen. Een puike grasmat en dito voetbalweer, zo af en toe de zon en een compleet dameselftal wat op het veld ernaast speelde.
Wat wil je als rechtgeschapen man nog meer. Bier, voetbal en dames en dat allemaal op tien vierkante meter. Als Blind dat zag zou hij Van Persie never nooit meer selecteren….
De eerste kans had meteen verzilverd moeten worden en ook de tweede was helaas niet besteed aan de roodzwarte voorwaartsen. Want na 5 minuten had het al 0-2 moeten staan!
Juliana’32 wreef de slaap uit de ogen, blijkbaar zijn de Hengelose nachten toch te kort, tis maar hoe je het bekijkt. Na een minuut of twintig ging de wekker wel af. De voet ging bij Mariënberg van het gaspedaal af en Juliana’32 trapte ‘m nu eens flink op de staart. Zij kwamen enkele keren gevaarlijk buurten in onze zestien. De eerste kans voor de Hengeloërs kwam notabene voort uit een foute ingooi van de Westerparkbewoners op de helft van de tegenstander. Gelukkig stak Jelle er letterlijk een voet voor. Wel of geen penalty, feit is wel dat Mariënberg twee keer ontsnapte aan een strafschop. De eerste werd beoordeeld als een schwalbe van een Juliana’32-speler en bij het tweede twijfelgeval constateerde scheidsrechter Oosterkamp geen hands terwijl heel Hengelo ondertussen moord en brand schreeuwde…..Vlak voor de thee ontsnapte Mariënberg een derde male, de haan kraaide maar de vingertoppen van Jelle Brinks graaide tegen het leder die vervolgens de paal kuste….
Met 0-0 ging men rusten….Weet niet wat er in de thee zat maar na de onderbreking bakte beide ploegen er niet veel meer van. Het was huilen met de pet op. Terwijl de glazen werd gespoeld voor de beloofde en overheerlijke bockbiertjes verloor de tweede helft al haar glans.
Wie scoorde zou spekkoper zijn. We gaven onszelf de minste kansen maar ook de thuisploeg bracht niet datgene op de mat waar je normaal gesproken een overwinning van zou kunnen brouwen….
Jelle viel tot overmaat van ramp uit bij een 100% mogelijkheid van Juliana’32. Hij gooide alles in de strijd om de 1-0 te voorkomen…Hij slaagde maar moest wel de strijd staken. Chris Regeling verving hem en Hans Pullen wisselde nog een keer….Roy Doek loste Kevin Bolks af maar er stonden afgelopen zaterdag meer mensen op de nominatie. Neuh, van beide kanten was het niet best…
Zoals reeds eerder gememoreerd. Mede door fouten van Juliana achterin mocht Mariënberg nog hopen maar verprutste vele spelers de geboden mogelijkheden….Nog 1x keer werkte Juliana mee aan het foutenfestival, via een carambole op het veld belandde de bal bij middenvelder Arjan Breukelman, diep in blessuretijd. Hij pingelde wat, wist één Juliana-speler van zich af te schudden, een tweede ging ook het schip in en de derde wilde niet voor de eerst twee onderdoen….Toen ook verdediger nummer vier geen stand hield bedacht Breukelman zich niet en schoot de onverdiende 0-1 tegen de touwen…..De kater liet Mariënberg na 90 hemeltergende minuten achter in Hengelo…..Het Bockbiertje smaakte er niet minder om, maar ik had wel te doen met onze vriendelijke en sympathieke gastheren….Maar waar nu de HT bij trainer EZ voor stond….Ik weet het niet, misschien toch iets te Hete Thee. Als eerbetoon nu ook enkele afkortingen……TB is trouwens Twentse Bierbrouwerij, wat ik jullie brom…..(AD)
Opstelling: JB (70. CR), PD, RB, MZ, RW, AB, BV, RH, KB (75. RD), AP, RL
Man van de Westrijd : Arjan Breukelman….(ik dank JB voor deze zoon….)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten