dinsdag 3 november 2015

Wij KijKen Uit Naar De Drie Helften In Hengelooooooooo.....Voorbeschouwing Juliana’32 - Mariënberg 
(Zaterdag 7 november , sportpark Groot Driene in Hengelo)

‘Hier stroomt het bier. Het schuim der natie. dat zie je hier. Hier wordt het feest van de overwinning gevierd. En het is zolang geleden maar nu ben ik weer hier.’
Uut ‘Hier stroomt het bier’ van Stef Bos.

Wat is voetbal zonder een 3e helft….?
Maar om de 3e helft te vieren moet je er eerst twee voetballend ondergaan.
Dat lukt de laatste weken weer aardig bij Mariënberg en Juliana’32, onze tegenstander van
komende zaterdag. Ik mag er niet meer over beginnen maar pas sinds een wedstrijdje of vijf is de 3e helft ook weer goed te doen bij de Westerparkbewoners…Wat ik oe brom!
Nadat wij eerst het zuur proefde van misselijkmakende nederlagen smaken de overwinningen weer zoeter dan zoet na vier zeges op een rij. Vorige week behaalde wij een verdienstelijk gelijkspel tegen koploper- en titelkandidaat DZSV uut Dinxperlo.  Kijken wat er zaterdag voor ons in het vat zit naast natuurlijk het overheerlijke gerstenat wat men schenkt op sportpark Groot Driene….
Een niet al te nuchter onderzoek wees begin dit jaar trouwens uit dat in de provincies Overijssel en Gelderland Grolsch veruit het populairste biertje is, goh verrassend, toch? Vertel eens wat nieuws…
Heel Overijssel…..?? Neuh, er is een behoorlijke blinde vlek te vinden in Hengelo waar Grolsch niet de boventoon voert. Waar het vakmanschap van de Twentse Bierbrouwerij  meesterschap is.
En nu hou ik er echt over op….Als ik éénmaal over hop, water en gerst begint te lullen krijg je bij mij geen einde. Het is net als bij sommige leden van onze club, als die over voetbal beginnen te praten berg je dan maar. Stop een stuk oude kaas in je oren is dan het devies. Dat gaat trouwens uitstekend samen met een bockbier…..Stoppen nu! Kappen…..Het is een voorbeschouwing, waarvan Akte!
Zoveel leden, zoveel meningen over het spelletje wat ons allemaal bindt.
Wij zijn weer vrolijk…zoals al gememoreerd legde de ploeg van trainer Hans Pullen een dijk van een wedstrijd neer op het groene biljartlaken van het Westerpark. Een nederlaag had gekund, DZSV was beresterk en beter maar Jelle Brinks was Best in hoogsteigen persoon. Onze poortwachter was een te grote-sta-in-de-weg en moest slechts 1x capituleren….
Wij hadden tevens kunnen winnen maar met een punt waren de meeste supporters meer dan dik tevreden. Juliana won wel haar laatste wedstrijd. Zij trakteerden Sportlust Glanerbrug, die zijn zo langzamerhand echt de weg volledig kwijt….maar dat terzijde, op een 5-1 nederlaag.
Het elftal van trainer Erik Zandstra, die bezig is aan zijn 3e seizoen bij de club van Ome Johan, heeft de ploeg aardig aan het voetballen gekregen. We werden zelfs getipt dat Juliana’32 misschien wel een kleine outsider voor het kampioenschap in de 3e klasse kan zijn….Of onze tipgever heeft te lang in de kantine van de Hengeloërs vertoeft, dat kan natuurlijk ook...  
Maar zaterdag nemen wij Juliana’32 de maat…Kieken hoe de vlag er daar nu daadwerkelijk bijhangt. Dat ze beter acteren dan vorig jaar kan iedereen wel zien daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn. Juliana staat gewoon na acht wedstrijden op een keurige zesde plek met precies dezelfde cijfers als Mariënberg. 4 keer gewonnen, 1 keer gelijk en 3 verliespartijen. Alleen het doelsaldo is beter van onze gastheer. Waar wij nog steeds op -1 bivakkeren staat Juliana op +5 (19-14 tegen 17-18..dan heb je ze niet alle 24 in een kissie bier….Duzz. Vorig jaar verdeelden wij de punten. Op 22 november 2014 speelden wij vroeg voor Sinterklaas en won Juliana’32 kinderlijk eenvoudig met 0-4. De return in Hengelo werd in april van dit jaar wel een prooi voor de roodzwarten (1-2 winst). Zijn de glazen zaterdag halfleeg of halfvol, t(r)appen wij zaterdag er keurig één,twee drie of vier in met twee vingers dik schuim? 
Is het wederom Rolf Hofsink, maker van eerlijke, heerlijke goals, een jongen uit onze streek die zegeviert? Maakt Ruud Buitenhuis, robuust en stoer weer het verschil? 
Of is het Brinks die robijnfris de ballen plukt van de schoenen van de Juliana-voorwaartsen en een licht-bittere nasmaak achterlaat? Aan welke kant wordt het feest van de overwinning gevierd?  
Wie t(r)apt zaterdag het verschil? Ik gok op Mariënberg, het team met een scala aan verschillende soorten voetballers en karakters. Karakter op een herfstige middag in Hengelo, dat smaakt toch het beste! 
Veule Wille…..Ik zeg 1-3. (AD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten