zaterdag 14 mei 2016

Jaaaaaaaaaah, laat het dessert maar doorkomen!Mariënberg gaat aan het Toetje!
(Roodzwart haalt simpele zege op in Lemele)

Mariënberg had maar een puntje nodig tegen Lemele om de nacompetitie op eigen kracht veilig te stellen. Echter walste afgelopen zaterdag de roodzwarte equipe van trainer Hans Pullen met grootst gemak over de bewoners van sportpark Zandeinde heen.
Zo veroordeelde Mariënberg gastheer Lemele tot het spelen van Promotie/Degradatie wedstrijden om zich zo in de derde klasse proberen te handhaven. Succes daarmee en dat wensen wij Zelos tevens toe!
De kaarten zijn geschud. Na 26 wedstrijden weten wij dat Quick’20 kampioen is geworden.
Bij deze nogmaals van harte gefeliciteerd. Naast Mariënberg wisten ook Voorwaarts en DZSV een verlenging van de competitie af te dwingen. Niet dat promotie moet voor Mainbarg, het mag gewoon! Kortom, bij ons is de druk nu van de ketel. Mariënberg kan vrijuit spelen.
Wie weet hoe ver dit nieuwe omdenken ons zal gaan brengen. Het seizoen is reeds geslaagd. Waarvan Akte! Toch het glas halfvol in plaats van leeg……Wat ik jullie brom!
Wij spelen komende zaterdag 21 mei sowieso thuis. Alleen de tegenstander is nog niet bekend.
Het zou zo maar Banthum kunnen zijn. Stiekum hopen wij er natuurlijk wel op. En dat bijvoorbeeld een schoonzoon zijn toekomstige schoonvader tot wanhoop gaat drijven….Ie wilt noar binnen jongeman…?? ik zet oe buutenhuus in ’t kanaal…….hahaha
Er zijn verschillende scenario’s denkbaar. Onze tegenstander rolt komende woensdag 18 mei uit de koker als Gramsbergen en Lutten in een beslissingswedstrijd op het sportpark van topklasser HHC Hardenberg onderling gaan uitmaken wie zich tot kampioen mag kronen in de derde klasse C.
Terug naar het duel Lemele – Mariënberg.
Niet iedereen was gerust op een goede afloop. Tuurlijk, een puntje was genoeg maar het spel van de Mariënbergers de laatste weken stemde niet meteen bijzonder hoopvol.
Maar gelukkig was Mariënberg in Lemele weer bij de les. Het resulteerde in de eerste helft niet meteen in doelpunten.  Zowel de thuisploeg als Roodzwart hadden na 45 minuten voor kunnen staan.Met de brilstand in de rust had bijna iedereen vrede mee.
Na de onderbreking nam Mariënberg de regie over en gaf deze ook niet meer uit handen.
Amper tien minuten onderweg in het tweede bedrijf knalde, wie anders dan Ruud Buitenhuis, een vrije trap snoeihard tegen de touwen. Onderweg werd de bal nog van richting veranderd en dat maakte de doelman volslagen kansloos.  
Niet veel later gaf Niek Noeverman op links een perfecte assist aan Rolf Hofsink. Het roodzwarte goudhaantje maakte fraai de 0-2 in de 62e minuut.
Lemele lag uitgeteld in de hoek en wist ondertussen dat RKSV op voorsprong was gekomen tegen Kloosterhaar en dat ze jammer genoeg waren veroordeeld tot het spelen van p/d wedstrijden.
Mariënberg schudde vervolgens in het verdere verloop van de tweede helft de slechte vorm van zich af en speelde in een lekker tempo frank en vrij op het Lemeler kunstgrasveld.
Ze lieten er geen gras over groeien en maaide alle sprieten weg voor de blauwwitte thuisploeg.
Daan Brinks tikte simpel de 0-3 binnen en vlak voor tijd gleed Rolf Hofsink knap de uiteindelijke 0-4 binnen. Missie geslaagd. Een keurige 3e stek, 15 winstpartijen, 7 verliesbeurten en 4 gelijke spelen.
Wat wil een mens nog meer…..Niet veel, vandaag gaan wij genieten van de stand en het feit dat we mogen aanschuiven aan het toetje wat wij na veel ploeteren en zweten gewoon hebben verdiend. Punt. Uitroepteken!
Woensdag met z’n allen naar de Boshoek. Kieken naar het duel tussen Gramsbergen en sportclub Lutten. Na afloop weten wij dan ook welke club zaterdag afreist naar het Westerpark voor de eerste ronde in het nacompetitiegeweld!
(AD)
Opstelling: Jelle Brinks, Patrick Drenthen, Ruud Buitenhuis, Michael Zweers, Ruud Woelderink, Roy Doek (50. Daan Brinks), Arjan Breukelman (85. Edwin Hofsink), Niek Noeverman, Andre Plaggenmarsch (81. Bertin Veurink), Roy Lotterman en Rolf Hofsink.
Man v/d Wedstrijd: Ruud Buitenhuis (wij hopen dat je er toch bij kunt zijn, komende zaterdag…)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten