dinsdag 10 mei 2016

Toetje ligt verstopt in Lemele!Voorbeschouwing Sportclub Lemele – Mariënberg
(Zaterdag 14 mei, sportpark Zandeinde in Lemele)

Komende zaterdag reizen wij af naar Lemele waar op sportpark Zandeinde sportclub Lemele onze gastheer zal zijn.
Mariënberg staat op pole position wat betreft een plekje in de nacompetitie. Nog maar 1 puntje scheidt ons van deelname aan het zo felbegeerde toetje.
Maar ja, iedereen dacht ook dat Ajax zomaar ff kampioen zou worden. Zelfs de meest verstokte roodzwarte PSV-fan gaf geen cent meer voor de kansen van de ploeg uit Eindhoven.
Een gewaarschuwd Mainbarger telt dus voor twee. Waarvan Akte!
Lemele moet daarentegen gewoon winnen van de roodzwarten om zich eventueel rechtstreeks te kunnen handhaven maar is dan wel afhankelijk van RKSV en Zelos in iets mindere mate.
Zelos moet thuis in Zelhem stunten tegen kampioenskandidaat Quick’20 en RKSV krijgt in Rijssen een bijzondere zware kluif aan Kloosterhaar die bij winst misschien nog aanspraak kan maken op de 3e periodetitel als Voorwaarts een misstap begaat tegen het reeds gedegradeerde Achilles Enschede.
Laten wij ons vooral gaan richten op de 3e plek. Tegen de klok van half vijf zien wij dan wel wat de andere ploegen allemaal hebben uitgespookt in competitieronde nummer 26.
Natuurlijk kijken wij met een schuin oog wat de enige overgebleven concurrent wat betreft de 3e plek, DES Nijverdal, gaat doen tegen DZSV uut Dinxperlo.
DZSV zal in het rustieke Nijverdal hoe dan ook moeten winnen en dan maar hopen dat Zelos minimaal een puntje afsnoept van Quick’20.
Wie heeft zaterdag de beste papieren, wie schudt het beste met de kaarten en bij welke ploeg loopt het dun door de broek?
Vorige week won Mariënberg eenvoudig van Drienerlo met 4-2. Trainer Hans Pullen moest wederom puzzelen met zijn opstelling want er stonden veel spelers geblesseerd en/of geschorst langs de zijlijn.
Hopelijk kunnen deze week weer wat voetballers aansluiten bij de groep zodat de keuze in het veld maar ook op de bank wat talrijker zal zijn. Mede gezien het feit dat ons 2e en 3e elftal zaterdag beginnen aan de eerste ronde van de nacompetitie.
De vorige ontmoeting tussen Mariënberg en Lemele staat in vele geheugens nog collectief gegrift met onuitwisbare inkt. Het chagrijn was destijds niet van de lucht.
Wat hadden wij een kansen! Niet normaal meer. Ze waren bijna niet te tellen op twee handen.
Toen stonden wij tevens op pole position om de volle buit te pakken maar werden wij steevast afgevlagd voordat we amper op stoom geraakten.  
In plaats van een simpele overwinning voor de thuisploeg vertrok Lemele op zaterdag 28 november 2015 met een geniepig en in onze ogen onverdiend gelijkspel.
Echter, de spiegels hangen wel degelijk op het Westerpark.  Want je kunt iedereen de schuld geven….en je kunt blijven wijzen met de vingers…..en hoe onverdiend het gelijkspel (1-1) tegen Lemele ook was wij verzuimden in zowel het eerste als tweede bedrijf om het karwei vroegtijdig
af te maken. In de slotfase zorgde notabene een eigen doelpunt voor de ongelukkige remise.
Aan een puntendeling hebben de bewoners van het Zandeinde dit keer bijzonder weinig of RKSV
en Zelos moeten allebei hun wedstrijden verliezen.
Maar daar wil je als club zijnde niet op gokken…..?
Dacht het niet!
Zoals wij er op voorhand geen rekening mee houden dat DES zomaar de winst laat aan DZSV.
We moeten het allemaal op eigen kracht doen. Lemele moet winnen en Mariënberg moet minimaal een punt halen uit het wonderschone Lemele waar eerder het altijd goed toeven was.
Bij sommige spelers staat er tevens nog een sportieve rekening open.
Het kan zo zijn dat wij Lemele veroordelen tot het spelen van Promotie/Degradatiewedstrijden met een klinkende 1-3 zege.
Maar het kan ook zomaar andersom zijn. Het beloofd in ieder geval een spannende strijd te worden.
Veule wille en succes heren!
(AD)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten