dinsdag 24 mei 2016

Moscou Was Toch Een Brug Te Ver!Banthum is Mainbarg de Baas!
(Mariënberg blijft 3e klasser)

‘Take it Easy…..’ zingen de heren van the Eagles op Radio2 als de VW Touran sportpark Moscou afbonjourt.  Het radioprogramma ‘ de Staat van Stasse’ dirigeert de auto in gedachten langs het
kanaal retour richting Mariënberg.  Nooit reageren vanuit emotie. Dat is altijd een slechte raadgever en een dag later heb je alweer spijt wat je in zo’n verslag hebt neer gekalkt!
Mariënberg blijft na het tweeluik tegen Bergentheim derde klasser.
Daar is niets mis mee. Wij hoefden niet te promoveren, misschien wilden wij niet eens promoveren maar wij wilden wel absoluut winnen van onze vrienden uit Banthum.
Maar eerlijk is eerlijk. Over 2 x 90 minuten en wat blessuretijd was de ploeg van trainer Arjen Plessen de beter voetballende ploeg en zijn ze verdiend door naar de tweede ronde.
Een plek volgend seizoen in de 2e klasse behoort voor Banthum nog altijd tot de mogelijkheden.
Wij wensen hen veel succes toe in de halve competitie. Komende zaterdag wacht eerst OZC uut Ommen die in een ware thriller, Alfred Hitchcock had ‘m graag willen verfilmen, pas na strafschoppen Voorwaarts versloegen in Westerhaar.
De wedstrijd:
Onder bengaals vuurwerk betraden beide ploegen het goed bespeelbare hoofdveld op sportpark Moscou. Een kleine vijfhonderd toeschouwers gingen er eens goed voor staan of knikten de knieën en gingen zitten op de aanwezige bankjes of op de tribune.
Vuurwerk was het ook de eerste tien minuten. Zij dat het maar van één kant kwam. De minuut stond nog niet eens op het scorebord of Mariënberg ontsnapte reeds aan een vroege achterstand.
Twee forse overtredingen, niet veel later, maakten duidelijk dat er vanavond geen kadootjes werden uitgedeeld. Twee ploegen die elkaar wilden opvreten, mooi….De kanaalderby was op de wagen!
Jammer was dat Mariënberg niet veel had geleerd van het eerste duel afgelopen zaterdag.
Want bijna een identieke situatie leidde de 1-0 van Banthum in. Weer was het de snelle linksbuiten Rob Wevers die vliegensvlug aan de aandacht ontsnapte en Dennis Plaggenmarsch een niet te missen kans bood, 1-0 na zes minuten voetballen. Gelukkig doorstonden wij de storm van de Moscou-bewoners die na een stief kwartier enigszins ging liggen. Niet dat wij als de bliksem gingen maar er ontstond meer evenwicht in het duel en Karel Pullen moest twee keer zijn capaciteiten aanspreken om Plaggenmars van scoren af te houden.  Met een 1-0 achterstand werd de rust bereikt. Het vuur bleef branden want de hoop was nog niet gaan varen in het kanaal, want de vonk kon zo maar overslaan bij de roodzwarten. Echter na een kwartier in de tweede helft lukte het Mariënberg nog steeds niet om een vuist te maken. Banthum hield simpel stand en had de betere kansen om de score te verdubbelen. Vrij laat, pas in de 68e minuut wisselde Hans Pullen. De moegestreden Bertin Veurink kon naar de kant en A-junior Erjan Lamberink was zijn vervanger.
Toch ging Mariënberg niet alles of niets spelen. Niet 1 op 1 achterin en de druk werd niet verhoogd op de defensie van de thuisploeg. Maar het was enkel en alleen aan de individuele klasse van André Plaggenmars te danken dat Mariënberg tien  minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam.
Hij liep onverwoestbaar door op een kansloze bal, veroverde deze aan de zijlijn en gaf een voorzet waar Rolf Hofsink alleen tegen aan hoefde te lopen, 1-1. Het ontplofte bij Mariënberg.
Niet de betere ploeg zijn maar toch hier in Banthum met de overwinning van het veld stappen, waarom niet? Echter werd er niet gewisseld, waarom niet Jarnick Lotterman met zijn 3 meter lengte in de voorhoede er bij….? Je hebt de wissels toch niet voor niets op de bank.
Banthum schakelde wel meteen. Chiel-Jan Schuldink ging ver voor zijn verdediging spelen en hierdoor zette Banthum meteen de druk weer op de overvolle ketel. Druk zetten en risico’s nemen loont want vlak voor tijd schoot Ronnie Hakkers op een vervelend moment de 2-1 tegen de touwen.
Bijna had Rolf Hofsink koppend op aangeven van Roy Doek de 2-2 op zijn hoofd maar helaas.
Wij moesten afgelopen dinsdagavond het hoofd buigen voor Banthum en over twee wedstrijden had er maar één ploeg recht op de 2e ronde en dat waren wij helaas niet. Hoe graag wij Banthum aan een nederlaag hadden willen helpen. Jammer, in Banthum kwam er een einde aan een goed seizoen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten