vrijdag 21 augustus 2015

Wim Kieft en Jan Smit op dreef in Mariënberg

Wim Kieft en Jan Smit op dreef in Mariënberg
(Geslaagde forum/discussie-avond op het Westerpark)

Wim Kieft is na al die jaren in de hechtische voetbalwereld een lekkere nuchtere vent gebleven.
Jan Smit, voorzitter Heracles, heeft het niet zo op zaakwaarnemers en RTV-presentator Jan Medendorp gooit nog altijd links en rechts wat lontjes in het kruidvat.
Een kleine honderd belangstellenden verkozen er afgelopen donderdagavond voor om niet
thuis Ajax of AZ live te zien schutteren in Europees verband maar waren inpandig op het Westerpark.
De forum/discussie avond met oud-voetballer Kieft, Jan Smit en Medendorp was een schot in de roos. Medendorp wist opmerkelijke uitspraken uit de beide heren te ontfutselen die elkaar ook niet spaarden met quasi venijnige opmerkingen.
Jan Smit mocht het niet zeggen, toch deed hij het…..Volgens hem was de doelstelling van zijn Heracles Almelo het linkerrijtje. Verder kwam de competitievervalsing van NAC Breda langs, hij had wel eens transfers bedwongen door het cadeau doen van een nieuwe golf-uitrusting. Het spraakwaterkanon uit Ommen hekelde de visie van Johan Cruijff en wist te melden dat assistent-trainer Hendrie Krüzen een aardig potje kon snookeren.
Wim Kieft vond de trainer van Heracles, John Stegeman, een leuke man. Snapte niets van het feit dat Kishna na amper twee wedstrijden in het eerste van Ajax te hebben gespeeld al verkaste naar Italië en Frank de Boer nog een trap nagaf. Verder dacht Kieft dat Kramer het wel zou redden bij Feyenoord en heeft hij een hekel aan de maniertjes van sommige voetballers.
Verder had de oud-voetballer van ondermeer Ajax, Pisa, Bordeaux, PSV en het Nederlands Elftal geen goed woord over voor Bert van Oostveen, directeur KNVB, en was Kieft bijzonder openhartig over zijn verslavingen die hij ook liet optekenen in zijn boek ‘Kieft’.
De held van 1988, want als Kieft niet zijn hoofd tegen de bal had gezet in de slotfase tegen de Ieren waren wij nooit Europees kampioen geworden, was lekker nuchter gebleven en steeg voor vele voetballiefhebbers door zijn optreden op het Westerpark in achting.
Kortom, een geslaagde avond die door Jan Medendorp werd besloten met de woorden: “Laten wij er maar een biertje op drinken, en dat deden wij dan ook maar….
De muzikale omlijsting werd verzorgd door het duo Klaas van Tuil en Nick Pouwels, gewoon uut Mariënberg
Vandaag en morgen gaan we verder met de festiviteiten. Vanavond de sponsorloop en het Fifa 15 Toernooi. Zaterdag volgt de reünie en de afsluitende feestavond met het Dak’eraf!
Joah, mag wel zo.
(AD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten