zondag 24 april 2016

Dat ging best mooi in de Achterhoek!Tiental Mariënberg te sterk voor Zelos
(Roodzwart haalt 2-0 zege op uut Zelhem)

Er komt zeker één Mainbarger een keertje terug naar het rustieke Zelhelm.
Want oud-penningmeester Ben de Lange won met de verloting tijdens het duel
Zelos – Mariënberg een dinerbon, culinair te besteden in een Zelhelms restaurant deze zomer.
Als wij er als club nog een keertje geraken bij onze sympathieke gasten van Zelos is maar de vraag.
Want met de 2-0 nederlaag drukte de Westerparkbewoners Zelos wat dieper in de degradatiezorgen.
Voetballend kwam het niveau afgelopen zaterdag amper boven een voldoende uit.
Maar de drie punten gingen wel mee onderin de bus richting Mariënberg.
In deze fase van de competitie is dat het enige wat telt. Aangezien de concurrentie wat betreft de derde stek ook allemaal wisten te winnen houdt Mariënberg de regie voorlopig nog altijd in eigen hand. Het doel van dit seizoen, namelijk het halen van de nacompetitie, komt steeds dichterbij.
Het duel op sportpark Pluimerskamp van gastheer Zelos begon wel spectaculair. Scheidsrechter Drenth had amper op zijn fluit geblazen of Zelos knalde al snoeihard op de deklat. Mariënberg ontsnapte zo vroeg in de wedstrijd aan een achterstand.
Mede dankzij het foutenfestival, bewerkstelligd door de 22 acteurs op het groene laken, maakte vooral het eerste uur dat het een leuk schouwspel werd. Kansen over en weer. Na 45 minuten had het tevens 3-3 kunnen staan. Echter zocht Mariënberg met een 0-1 voorsprong de kleedkamer op.
Nadat de onderlinge kansenverhouding een balans had gevonden tussen beide kemphanen liet Roy Doek de weegschaal eindelijk overhevelen naar de roodzwarte kant.
Na goed voorbereidend werk van André Plaggenmarsch schoot Roy Doek ter hoogte van de
elfmeter de 0-1 binnen.
Diezelfde Plaggenmarsch kon niet veel later al vervroegd naar het kleedlokaal. Hij kreeg de rode kaart voorgehouden nadat er natrappen was geconstateerd door de arbiter van dienst.
Ruim 50 minuten moesten de Westerparkbewoners noodgedwongen verder met 10 man.
Gezien de huidige vorm van ons elftal waren de meningen verdeeld in de rust. Van ‘dat houden wij niet vol’ tot aan ‘met een puntje zijn we tevreden’. Een positief ingestelde supporter dacht dat het allemaal wel goed kwam.
Bij wie het glas halfvol was kreeg toch weer gelijk. Want ondanks de stormloop van Zelos aan het begin van de tweede helft hield de defensie van Mariënberg stand. Wel liepen de spelers van Mariënberg Chris Regeling, die Jelle Brinks uitstekend verving, regelmatig op de tenen.
Want Mariënberg stapte teveel achteruit maar de voorwaartsen van Zelos waren niet in staat om een gat te slaan in de muur die de roodzwarten begrijpelijkerwijs optrokken voor Regeling.
Een kleine tien minuten voor tijd was het verzet van Zelos helemaal gebroken nadat Mariënberg, misschien tegen de verhoudingen in, zijn voorsprong vergrootte.
Arjan Breukelman pompte een vrije trap in het achterveld van de zestienmeter. De verdediger van Zelos sprong in het luchtledige en Roy Lotterman ving de bal op, controleerde het leder beheerst en schoot half gedraaid met links knap de 0-2 tegen de winkelhaak.
Op karakter haalde Mariënberg in het verre maar mooie Zelhem een verdiende overwinning op.
Niet met oogstrelend voetbal, ach het is niet anders. De punten zijn ons momenteel dierbaarder.
Komende week is Mariënberg gastheer voor RKSV uit Rijssen.
(AD)
Opstelling : Chris Regeling, Ruud Woelderink, Michael Zweers, Edwin Hofsink, Patrick Drenthen, Roy Doek, Arjan Breukelman (89. Stefan Lok), Roy Lotterman, Niek Noeverman (84. Ruud Buitenhuis), Roy Doek, Rolf Hofsink, André Plaggenmarsch
Man van de Wedstrijd : Chris Regeling
Geen opmerkingen:

Een reactie posten