woensdag 27 april 2016

Drie hobbels nog, nu eerst RKSV!Voorbeschouwing Mariënberg – RKSV Rijssen
(Zaterdag 30 april, sportpark Het Westerpark in Mariënberg)

Komende zaterdag zijn wij op sportpark Het Westerpark gastheer voor de Roomsch Katholieke SportVereniging (RKSV) uut Rijssen.
Nog 3 finales, het liefst met de volle buit, negen punten duzz!
Alles is mogelijk, staan wij na 26 wedstrijden lachend met het entreebewijs voor de nacompetitie in onze handen? Of gaat dit merkwaardige seizoen met veel hoogte- en dieptepunten als die
beroemde sputterende nachtkaars uit…..?
De hondstrouwe supporters durven hun zuurverdiende geld er niet op te zetten. Net zoals de Ajacieden binnen onze club nog niet elke nacht ervan dromen dat hun cluppie weer de landstitel pakt! Wij denken het allemaal wel, maar als je er soms op rekent krijg je vaak de rekening gepresenteerd, wat ik jullie brom!
Een rekening die wij sportief nog wel hebben te vereffenen met onze gasten uit Rijssen.
Want vorig jaar, tijdens de seizoensouverture, kwam Mariënberg van een zeer koude kermis thuis
uit het mooie Rijssen. Het chagrijn was van de gezichten af te lezen in de derde helft, althans bij de beste stuurlui aan wal, die aan de roodzwarte toog reeds het glas halfleeg hadden.
Zaterdag 5 september 2015 gaat nou niet bepaald de boeken in als een datum waar de rasechte Mainbarger later graag aan zal worden herinnerd.
De ploeg van trainer Marcel Brinks had geen kind aan 11 Westerparkbewoners die een parodie op een voetbalwedstrijd aan het spelen waren…..
Dikke streep nu eronder_________________________________________________________
Waarvan Akte!
Revanche, sportieve Revanche is het enige devies om deze herinnering uit ons brein weg te poetsen.
De wedstrijdbespreking van Pullen kan ditmaal kort zijn, hij hoeft alleen maar ff de uitslag op het bord te zetten van de vorige ontmoeting tussen Mariënberg en RKSV. Hij hoeft alleen de spelers maar een minuutje tijd te gunnen om even die wedstrijd weer voor de geest te halen……
En verder, geen moeilijk tachtisch gedoe….Geen ongemakkelijke looplijnen of afspraken die na twee minuten in het veld alweer vergeten zijn.
Wij willen 11 spelers in het veld zien die het gras bij wijze van spreken willen opvreten….
Die binnenkort met z’n allen aan het toetje willen zitten.
Wie er is die is er….wie er niet bij kan zijn, heeft pech, die is er niet!
Nu tellen geen excuses meer. Dan maar een pilletje in de mik, ff wat pijntjes verbijten.
In het veld elkaar willen en durven te corrigeren mocht het onverhoopt mis dreigen te gaan!
Tijdens de derde helft hebben wij ook altijd het hoogste woord, dat mag tevens in het eerste en tweede bedrijf, hebben wij geen enkele moeite mee.
Vorige week hielden wij knap stand. Ruim 50 minuten met 10 man. Dat was dik voor elkaar tegen Zelos uit Zelhem.
Het ging niet gepaard met goed voetbal, dat hoeft nu ook niet meer….Bewaar dat maar voor het volgende seizoen. Wij gaan recht op ons doel af, dat is na 3 wedstrijden de periodetitel overnemen of van Quick’20 of van DZSV, het is zo simpel als het maar kan.
Niks geen moeilijk gedoe. Het is 11 tegen 11. Jelle of Chris houdt de nul en voorin moeten Rolf, Roy of wie dan ook de ballen tegen het vijandelijke net schoppen. Liefst drie keer….
Heren, veel succes met de sportieve Revanche tegen onze gasten uit Rijssen. Let op die voetballer met nummer 99 op zijn shirt. Was destijds voor ons een pain in dat bekende achterwerk.
Weet niet of ze weer droge worst voor ons meenemen, maar laten wij de Rijssenaren vooral een worst voor houden waar ze 2 x 45 minuten achteraan blijven hollen.
Veule wille. De aftrap is om half drie. Om half twee spelen Dames 1 haar kampioenwedstrijd dus wees op tijd want het wordt sowieso een gedenkwaardige dag!
(AD)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten