dinsdag 19 april 2016

Marienberg op weg naar het toetje via ZelhemVoorbeschouwing ZSV Zelos – Mariënberg
(Zaterdag 23 april, sportpark de Pluimerskamp in Zelhelm)

Komende zaterdag reizen we af naar Zelhem waar op sportpark de Pluimerskamp aan de Pluimersdijk Zaterdag Sport Vereniging Zelhem en Omstreken (Zelos duzz) onze gastheer zal zijn.
Wat krijgen wij allemaal voor de kiezen dit weekend?
Nou, in ieder geval twee keer een ruim anderhalf durende busrit. Met de auto kun je het iets sneller doen als ik de routeplanner van de ANWB mag geloven.
Precies 86,1 kilometer moeten wij overbruggen om in Zelhem te geraken en ook weer 86,1 om tegen de avond retour in het pittoreske Mariënberg te arriveren.
Benieuwd welke reis langer zal duren, de heen- of de terugreis? Als wij zaterdag drie punten weten te pakken op de Pluimerskamp dan kan de busreis met zo’n groene pretkegel, stevig geklemd in de rechterhand, mij niet lang genoeg duren. Waarvan Akte!
Ooit deden wij er meer dan twee uur over toen wij destijds uit Doetinchem, vlak boven Zelhem, vertrokken met hartstikke veule wille, de overwinning en de 1e periodetitel in de 2e klasse in de voetbaltas op zak. Dat waren nog eens tijden…….Rendementen hè….en dat gedoe om de garanties. Welke garantie hebben wij deze competitie-jaargang? Hoe staan de neuzen, allemaal de goede kant op…? Hoe voelen de voetjes van onze aanvallers aan…? Zijn ze scherp, hebben ze het neusje voor doelpunten? Is iedereen (weer) hersteld van blessures etc. Het is simpel, als wij gewoon vier keer winnen hebben wij weer een periodetitel te pakken. De derde plek, al vaker gememoreerd, geeft dit seizoen namelijk recht op het toetje. De papklok luidt altijd om 21.00 uur in Zelhem. Gaan wij na 14 mei nog een bordje pap eten, hebben wij dan alle tied om het toetje uut te lepelen? Tuurlijk promotie naar de 2e klasse staat niet op ons wensenlijstje maar een kleine verlenging van de competitie mag toch wel ons doel zijn! Of niet soms….? Zelos heeft hele andere problemen. Samen met RKSV , Lemele en Achilles Enschede zijn ze in een hevige strijd verwikkeld wie Sportlust Glanerbrug bij het handje mag nemen naar de krochten van de vierde klasse. Voorlopig staat onze gastheer van komende zaterdag op de 11e plek. Blijft dit zo dan moeten ze promotie/degradatiewedstrijden gaan spelen.
RKSV staat momenteel op een veilige 10e plaats. Vorige week boog Zelos het hoofd in een rechtstreeks duel. In Rijssen werd het 4-3 voor RKSV. Duur puntenverlies. Weken daarvoor had Zelos de schade kunnen beperken door Achilles Enschede (huidige nr. 13) met 8-2 op hun nummer te zetten en hield men Lemele op de laatste zaterdag in maart in toom met een 1-1 gelijkspel.
Zelfs wij kunnen Zelos een handje helpen de komende weken. Want op ons programma staan nog duels tegen ondermeer RKSV (appeltje mee te schillen) en Lemele (zak vol appels mee te schillen). Op 7 mei spelen wij trouwens thuis tegen Drienerlo. In het grootste dorp van de gemeente Bronckhorst gelegen in het landelijke Gelderland staan wij tevens wederom oog in oog met Dirk Koehorst. Hij was op 12 december jongstleden onze plaaggeest. Twee keer ontsnapte de inwoner van de gemeente Bronckhorst aan de aandacht van roodzwart.Vooral zijn tweede doelpunt was een zure, diep in blessuretijd snoepte Dirk twee punten af van Mariënberg. Met een fikse kater ging de ploeg van trainer Hans Pullen de winterstop in. Voor twee weken terug verslikte de Westerparkbewoners zich in Blauw Wit. In een wedstrijd van een bijzonder dramatisch niveau gingen de Holtenaren er van tussen met een geniepige maar niet geheel onverdiende 0-1 zege. Zowel Zelos als Mariënberg spelen niet om des keizers baard….Om den drommel niet wat ik jullie brom. Wij krijgen thuis de baard er genadeloos af als er niet gewonnen wordt. Althans ikke wel. Maar ja, zoals met elke wedstrijd kan er maar 1 de winnaar zijn, of niet natuurlijk… Ik gok gewoon op een ouderwetse 1-3 zege bij onze sympathieke vrienden van Zelos. Geen pap in de benen graag, dat mag pas na vijf uur als wij via Dunsborg, Vorden, Wildenborch, Lochem, de A1 en Almelo weer huiswaarts keren. Wat mij betreft doen wij er weer twee uurover net als vroeger maar dan wel met drie zwaarbevochten punten onderin de bus en koude pils een verdieping hoger. Succes Heren, wij gaan op voor ons ultieme doel. De 3e plek! D’r op of geen (vr) eten!  (AD)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten