zaterdag 16 januari 2016

Clemme op Ski's, Bloggie 1 - Zaterdag 16 januari

Hallo Lieve Vrienden en Vriendinnen,Zaterdag 16 Januari
Bloggie, dag 1

Dames Veneman Kantje aan Boord!

Nou, wij bint d’r weer heur… Terug in Vive La France.
Vanmorgen vroeg vertrokken om klokslag 02.45 uur, nou ja zes minuten later dan…Wij zaten allemaal in het bussie van Leemhuis, de dauw nog op de ruiten en waar was het wachten weer op?
Juist ja , Robert Bouwhuis. Hij kon zijn telefoon niet vinden maar die lag gewoon in het bussie.
Toen dit euvel ook was verholpen vertrokken wij uit de Clemmestraat met zes kerels.
Onze Moe Martha zwaaiend voor de mooie ruiten, geïnstalleerd door Buitenhuis Spuitechniek, keek ons na in de jachtnapon.
De inpandige vrouwen, die alweer het hoogste woord hebben – nu wel – dat was vanmorgen wel anders…hierover later meer, gingen voor luxe en namen op Zestienhoven in Rotterdam het Transavia-vliegtuig.
Robert zat aan de knuppel in het al eerder genoemde Leemhuis Bussie, naast hem z’n zwagert William die Robert wakker hield op dit onchristelijke tijdstip want achterin lagen de heren Wilko (hij is er weer bij), Nestor Henk, Grote Breur Henry en ikke te tukken. Nou ja, we deden een poging.
Het bussie van Leemhuis is van het franse merk Citroen, die stoelen zitten nou niet bepaald lekker. Zeker niet als je wilt slapen. Ook al hebben ze gesjoemeld met de software, de bussies van het merk Volkswagen zitten wel een stuk beter. Maar enfin, het ging met gezwinde spoed…
Weinig volk op de weg dus Robert kon ‘m flink op het pedaal trappen. Rond 09.00 uur stiefelden wij Zwitserland reeds binnen. Het ijkpunt, het oerdegelijke gebouw van de Basler Zeitung, begroette ons half schemerig op deze koude morgen. Ondertussen had Wilko de plek van Robert ingenomen…en nog voor de middag crosste wij de Franse grens over…Het Peage kon beginnen, met zo’n handig apparaatje voor de ruiten hoefden wij niet te betalen bij de Tolpoortjes. Die rekening komt later..
De rekening werd wel meteen aan onze dames gepresenteerd. Want in Chambery stonden ze getooid met de roze mutsen op hun schattige hoofdjes…De hoofdjes waren rood aangelopen…
Eerst dacht ik dat het kwam door het feit dat Irma voor het eerst een vliegtuig had zien opstijgen waarin zij zelf zitting had genomen. Maar Ingrid Gesina met z had bijna niet in het vliegtuigje gezeten en ook voor haar zussie Geralda Janacht was de missie bijna afgelopen voordat het avontuur begonnen was. Want de namen die RobertJan Bouwhuis had opgegeven bij de vliegtickets klopten niet. Irma en Marjan stond niet op hun identi….euh niet op beider paspoorten.
De juffrouw aan de Rotterdamse balie was onverbiddelijk. Zeker twee van die blonde wiezen uut het Oosten die voor het eerst een vliegtuig van binnen gingen zien…Maar de fout lag niet bij Ingrid Gesina met een Z en bij Geralda Jannegen maar bij Roberto Jacketti en zijn ahum spellingsfoutje…
Het hartje van Irma stond in brand, Marjan trad kordaat op en eiste dat die mejeffrouw ging tikken en wel met haastige spoed want de gate was eigenlijk al gesloten. Het lachen stond Irma nader dan het huilen….ze zag haar avontuur stranden op een Rotterdamse morgen op Zestienhoven…Zo nu eerst een Kronenbourg met draaidop dus daarvoor had ik niet de vreugdewippers mee hoeven te nemen. Ach, een gegeven paard kijk je wel vaker ergens in……
Wij pikten de dames op in Chambery en ze raakten maar niet uitgepraat over hun grote boze avontuur wat uiteindelijk 200 euro kostte…50 euro per persoon / per vlucht. Daarvoor kun je op en neer vliegen naar Venetië of naar Londen en dan hou je nog geld over…..Irma verbazing dat een vliegtuig de lucht invloog ontging haar want met haar hart in de keel zat ze naast haar zussie Veneman. Veneman en Veneman, een beetje Buurman en Buurman, maar dan anders. Ajeto…
Ach zonder kleerscheuren bereikten wij om 14 uur ons huussie in Tignes op 1800 meter hoogte. Dikke pakken sneeuw, wederom een bevroren bruine bonensoep van Moe die Henry nu vakkundig probeert los te bikken in de pan….Kieken of de soep van Moe giet smaken. Ik dacht het wel…..
Wij hebben ons geinstallerd in ons luxe appartment met ondermeer een Sauna en zwembad. Henry gaat hoogstwaarschijnlijk in zijn adamskostuum want hij is zijn zwembroek vergeten.
De lange latten zijn gehaald, tevens de skipassen en natuurlijk de pakken bier.
Dit jaar weer verpakt per 26. Wij hebben een voorraadje voorlopig op te maken. Henk dekt nu de tafel met bruchterveldse precisie…Ze staan kaarsrecht, ff een foto maken voor het nageslacht en dat opslaan in een Excel-file. Terwijl Irma nog eens haar avontuur uit de doeken doen….Hoor ik de lepels op tafel vallen. Ik maak mijn tweede biertje open…..
De kop is er af, wij zijn binnen in Tignes. De sneeuw is metershoog…..Kortom aan de omstandigheden zal het niet liggen. IG en GJ zijn er inclusief zes lollige heren die een leuk weekje tegemoet gaan.
Geen dubbele persoonlijkheid maar gewoon Irma en Marjan als zegt hun paspoorten iets anders….
Het kost wat maar dan heb je ook wat!
Ik zeg: Joah, mag wel zo…..Kom maar op, ik zeg Douze Points!
Moe, heerlijke bruine bonensoep, ik neem vnd wel ff de geluiden op…..Zal een mooie zwanenzang 2.0 worden…..
Fijne avond, veule wille morgen met PSV tegen Feyenoord, wij gaan de witte pistes af hier in Tignes.


2 opmerkingen: