woensdag 20 januari 2016

Woensdag, de man met de hamer kwam langs....Woensdag 20 januari
Bloggie, dag 5

Geen Grolsch maar Stella Artois op 2453 meter…..

Op 2453 meter precies hebben wij vanmiddag met z’n allen een biertje genomen op het feit dat de moeder van Robert, Ina, vandaag de respectabele leeftijd aantikt van 66 jaar.
Namens de gehele Clemme op Ski’s, Ina van harte gefeliciteerd. Veule wille vanavond met ondermeer Harry, Tobi, Lian en Martha. Neem er maar iene, dat hebben wij namelijk ook gedaan.
Dat is te merken, poeh…Die Stella Artois kwamen wel binnen op deze hoogte. Normaal geen problemen mee maar nu ging de laatste afdaling toch niet zo soepel als normaal gesproken.
Al hoor ik andere mensen weer melden dat het fluitje van een eiderdopje was….
Tja, de ene skiër is de andere Tomba niet. Wat ik jullie brom!
Vandaag hadden wij bijzondere fijne omstandigheden. Een zon die zich van zijn beste kant wilde laten zien. Hij was vandaag onze vrolijke metgezel. Al moest hij het op de Grande Motte (bijna 3500 meter hoogte) het afleggen tegen de mist of de wolken. Daar zijn de geleerden het nog niet over eens. Maar het gaf wel een magisch gevoel, mysterieus. De Witte Wiev’n maar dan anders.
Wij kwamen terecht in een spel van de wolken en de zon. De één daagde de ander uit en het
werd hoog boven ANP een onduidelijke remise…..
Wij gingen in Tignes op 2100 meter met de trein. Terwijl wij zaten te wachten waste de machinist van dienst rustig de raampejs met een kleurrijk sopje en streek vervolgens de raampjes mooi schoon
Funiculaire Grande Motte heette de trein, daar kan de NS nog een voorbeeld aan nemen.
Wij toerde dwars door de grot heen. Als je last had van clausto….euh, nou ja niet zo goed tegen kleine ruimtes kan had je een probleem. Met gezwinde spoed raasde wij van 2100 naar bijna 3500 meter. Het uitzicht was adembenemend. Natuurlijk namen wij foto’s , niet iedereen is van die foto-momenten en meer van de ski-momenten. Daar zijn wij hier natuurlijk ook voor, niet voor het aansterken, wat ik jullie brom.
Het was een fijn daggie. ’s Middags stond de tafel al klaar (bedankt Marjan) en we konden zo aanvallen. De knakworsten gingen er in als gods woord in een ouderling. Al hoorde ik wel dat de kerkrentmeesters tegenwoordig euroknallers nodig hebben. Als wij allemaal nou een euro per week opzij leggen komt het allemaal wel goed. De kerk in ons dorpje op 1800 meter wordt weinig bezocht, althans dat vond Willems uit….want het pad naar het kerkje is nog maagdelijk wit. Maria staat dan wel binnen te wachten op kerkelijk volk, maar de zegen wordt vooral buiten de kerkmuren gegeven.
Waarvan akte! Vandaag weinig nieuws te melden.
Vanmiddag zijn wij voor het eerst met zijn achten wezen skieën. Nou ja, enkele doken al snel het restaurant in op 2453 meter hoogte. De Stella Artois smaakte goed tijdens het bejaardenuurtje…
Want het leek wel happy hour voor 70+, genoeg grijze haren gezien voor een week lang.
Maar toen ook iedereen genoeg had geskied, kwamen wij allemaal tesamen voor een biertje ter ere van Ina Baarslag die vandaag haar 66e levensjaar viert.
Hadden wij jou al gefeliciteerd…..even naar boven kijken….volgens mij wel, maar toch nog maar een keer hieper de piep hoera……Mooi wat in 1950 ter wereld kwam nog steeds staat als een huis in 2016.
Iedereen is momenteel bezig met zijn WiFi…..en informeert zich over de laatste stand van zaken in Nederland. Maakt contact met het thuisfront…..Benieuwd of er zaterdag gevoetbald kan worden in Nijverdal….
Met een klein stukkie in de kraag, zeg ik fijne avond voor u allemaal daar….doe het kallum an, wij doen niet anders. Vanavond staat er sukadelappen op het menu, met aardappelpuree en iets groenterigs. Oh ja, gisteren melden wij dat Irma aardappels had geschild. Duzz nie, die eer was Willems en Tomba toebedeeld. Het leverde beide heren wel een extra stukje kippendij van de chef-kok op. Kijk ieder nadeel heb zijn voordeel.
Groeten vanuut Viva La France……Joah, mag wel zo.Geen opmerkingen:

Een reactie posten