dinsdag 19 januari 2016

Voorbeschouwing DES Nijverdal - MariënbergVoorbeschouwing Des Nijverdal – Mariënberg
(Zaterdag 23 januari 2016, Sportpark Gagelman in Nijverdal) 

Komende zaterdag reizen wij af naar Nijverdal waar op sportpark Gagelman, fraai verscholen tussen de bossen, Door Eendracht Sterk (DES) onze gastheer zal zijn.
Uw razende reporter vertoeft momenteel in Tignes op 1800 meter, dat is ergens in de
Franse Alpen die flink bezwangerd zijn met machtig veule witte sneeuw.
Het is hier goed toeven, ik heb zelfs de assistent- of leidert (wat jullie willen) inpandig van het
eerste elftal alsmede die van het tweede.
Dus in het land van Euro 2016 zit nu aardig wat voetbal KnowHow, ahum….! 
In het pittoreske Franse dorpje hebben we aardig wat ski(k) plezier, wat ik jullie brom.
Hier ontvingen wij tevens het bericht dat de laatste generale tegen Bruchterveld,
notabene op het eigen Westerpark, verloren ging met 0-2. Als excuus mag opgevoerd worden,
zo lazen wij in het verslag van Edwin Hofsink, dat trainer Hans Pullen enkele basisspelers miste wegens blessures en een weekendje weg.
Mariënberg sloot de eerste helft keurig af met een 3e stek, 24 punten uit 13 wedstrijden.
DES Nijverdal bivakkert er momenteel maar één puntje onder en vinden wij terug op de 4e plek.
Kortom, komende zaterdag een mooie subtopper op het geheel vernieuwe complex van DES Nijverdal die haar fonkelnieuwe accommodatie (her)opende op 8 januari jongstleden.
Dan wil de ploeg van oefenmeester Harry Warmelink natuurlijk de eerste competitiewedstrijd bijzonder graag winnen maar ja – wij zijn de eerste wedstrijd nog niet vergeten – waarvan Akte!
Ondanks de koude temperaturen moeten de mouwen van onze gastheren zeer zekers worden opgestroopt…..Ook al heb ik ‘m niet gesproken, ik neem aan Hans Pullen de drie punten mee terug wil nemen naar Mainbarg.
Want op 12 september van het vorige jaar gingen wij namelijk met duidelijke cijfers de boot in.
DES vertrok destijds rond de klok van vijven het Westerpark met een dikke 1-5 overwinning.
Met iets meer precisie had de ploeg van Warmelink zelfs 7 of 8 goals kunnen maken maar aan de andere kant had Mariënberg bij een 1-2 achterstand ook zo maar de gelijkmaker kunnen noteren.
Het liep echter anders…..en wij zaten verschrikt aan de verkeerde kant van de score.
Dat was toen niet grappig, wij kenden dit seizoen een zeer slechte start van de competitie in jaren…..
Pas in de vierde wedstrijd werden de eerste punten gehaald en wonnen wij op inzet en verduveld veel karakter van het sterke Kloosterhaar. Gaandeweg het seizoen herpakte het elftal van Hans Pullen zich en klom het gestaag op naar de middenmoot en wist het zelfs in de slotfase van de eerste helft van deze competitie de top drie binnen te dringen. De laatste wedstrijd speelden wij gelijk tegen Zelos, waar winst mogelijk was, eigenlijk had gemoeten. DES deed het des te beter en won met 1-2 in Enschede van Sportlust Glanerbrug.
Vorig jaar was die ploeg nog top, nu nog steeds Flop!
Ik moet eerlijk zijn, de laatste weken heb ik onze roodzwarte ploeg niet zien voetballen wegens desinteresse in het Protos-gebeuren, drukke werkzaamheden en de huidige wintersportvakantie in het buitenland.
Toch ben ik ervan overtuigd dat wij beter beslagen ten ijs komen in het mooie Nijverdal dan vorig jaar. Want er staat nog een rekening open tegen de heren voetballers van DES, zo’n dikke 5-1 nederlaag gaat je niet in de koude kleren zitten. Vanuit ons vaderland bereikte ons op 1800 meter hoogte de weersberichten in Nederland, er ligt sneeuw in Les Pays Bas – kieken of er zaterdag gebald kan worden.
Edwin durfde zich niet aan een voorspelling te wagen, nou ikke wel heur….
Vanuit Viva la France zeg ik gewoon een 1-3 overwinning, waarvan akte! Maar het mag ook een sneaky 0-1 zijn heur als wij maar winnen en dat wij op onze terugweg kunnen juichen in het bussie van Leemhuis. In onze Citroën hopen wij tegen de klok van ca. half vijf op Twitter geruststellende berichten/uitslagen te lezen……Succes Mannen!
Laat ons juichen langs de velden en in het bussie van Leemhuis.
(AD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten